Pálava – život zalitý sluncem: Nový seriál o partě přátel, kterým dvoudenní mejdan na Pálavě změní život

Pálava – život zalitý sluncem: Nový seriál o partě přátel, kterým dvoudenní mejdan na Pálavě změní život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
K podzimnímu návratu oblíbeného seriálu ZOO se přidá zbrusu nový dvanáctidílný seriál o partě kamarádů, kteří přijeli na Pálavu splnit poslední přání zesnulého kamaráda a z naplánovaných dvou dnů se stane nová životní etapa.

Nové životní dobrodružství čeká na burzovního makléře Jaromíra Kerndla (Patrik Děrgel), fyzioterapeutku Áju (Denisa Nesvačilová), svérázného flegmatika Michala (Michal Isteník), knihkupce Filipa Kořínka (Jiří Panzner) a podnikatelku Ivetu (Pavla Dostálová). Všichni si právě v malebném vinařském kraji uvědomí, že se v životě stále za něčím honí a vlastně nikdy nejsou spokojení. Dojde jim, že potřebují v životě hlavně rovnováhu a že odpočinek je stejně důležitý jako tvrdá práce. Právě Pálava jim ukáže, že potřebují své životy změnit.

Bývalí spolužáci z vysoké školy se schází pravidelně každých pět let, aby zavzpomínali na staré časy a pochlubili se, jak se dokázali poprat s životem a splnit si své sny.

Tereza Kostková

V průběhu večera se pětice z nich odtrhne od zbytku party, protože nějak si s bývalými spolužáky nemají co říct. Toulají se malebnou vesničkou, až narazí na otevřený sklípek, kde je přijmou s otevřenou náručí. Tam také odhalí tajemství jednoho z nich. Michal totiž celou dobu nosí květináč a v něm sazenici slivoně. U skleničky dobrého vína zjistí, že v hlíně má popel jejich bývalého kamaráda, který si přál být pohřbený tímto způsobem na hezkém místě, aby z jeho popela vyrostl strom, který by rodil ovoce na pálení slivovice.

Před vysazením stromu se rozhodnou užít si pořádný mejdan a odjezd tak odkládají. V ten okamžik ještě netuší, že se jim tento kraj nakonec všem stane novým domovem a oni budou „Novopálští“.

Ve dvanácti epizodách prožijí nová dobrodružství, poznají nové lidi, nahlédnou jako brigádníci do práce vinařů ve vinařství nedaleko Křetic a jejich osudy se střetnou se starousedlíky ze seriálu Vinaři.

Z dalších herců se můžete těšit na Bolka Polívku, který nemůže chybět tam, kde je dobré vínko a slivovice. Objeví se také Pavel Zedníček, Tomáš Matonoha, Miroslav Táborský, Jan Kraus, Jana Paulová, Tereza Kostková a další.

Zdroj článku: