Ordinace v růžové zahradě 2: Darek je naštvaný, ozbrojený a nebezpečný

Ordinace v růžové zahradě 2: Darek je naštvaný, ozbrojený a nebezpečný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jde o život. Tentokrát je název 1043. dílu hodně výstižný. Ale v Kamenici se toho děje mnohem víc. A Vojta by směle mohl kandidovat na „Smolaře roku“. Podaří se mu přerušit lavinu nedorozumění a konečně udělat Radku spokojenou manželkou?

Darek je hospitalizovaný v kamenické nemocnici, přesně, jak si naplánoval. Alena je s prognózou velmi opatrná, protože netuší, jaké příčiny vedly k selhání jeho srdce a rozhodně nedá povolení k převozu pacienta do vězeňské nemocnice. Tím zrádnému kriminálníkovi jen nahrává, ale to netuší. Darek tak zůstává s vězeňským strážným na intenzivní péči, kde se mu úspěšně daří hrát naplánované divadlo. V domnění, že Darek může umřít, ho dokonce navštíví i Lucie a děti. Jeho větu o tom, že se brzy opět uvidí, ovšem v ten okamžik nepochopí. Odsouzený zločinec ještě ten den prchá z nemocnice s pistolí, kterou sebral uspanému strážníkovi.

Radka mezitím bojuje sama se sebou, protože zjevení Vojtovi manželky ji hodně zasáhlo a přestože cítí, že mu odpustí, její protichůdné pocity v ní vyvolávají zmatek. A to ještě netuší, co ji čeká po návratu domů. Z nemocnice odchází domů s pocitem klidu, protože věří, že se rozhodla správně. Když ale přistihne doma Vojtovu americkou manželku ve vlastním županu, její dobrá nálada je pryč.

Tohle se bude ale těžko vysvětlovat!

Táňa která ještě pořád neví co chce, přichází po ránu k Valšíkům, aby jim sdělila své rozhodnutí opustit své místo na dětském oddělení. Běla z toho vůbec nemá radost, ale chápe, že mladou ženu asi nepřemluví. A to není jediný odchod z Kamenice, který visí ve vzduchu. Pryč chce jít samozřejmě i Michal, který si neumí představit, že by pracoval jinde než Táňa a neměl ji pod dohledem. Náladu mu nezlepší ani Darina, která si „uplivne trochu jedu“, když Michala potká u výtahu. A její krátké, leč vždy naprosto trefné poznámky, už k ní patří. Michal ignoruje naléhání Táni, která nechce, aby odcházel s ní. Nakonec mu konečně na rovinu řekne, že jejich vztah fungovat nebude.

Ale smíří se s tím žárlivý Michal?

 

Zdroj:

  • autorský článek