Ordinace v růžové zahradě 2 (1062): Půjde Klára s pravdou ven ohledně Rennera?

Ordinace v růžové zahradě 2 (1062): Půjde Klára s pravdou ven ohledně Rennera?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Opravdu vtipně pojmenovaný díl Nejhodnější doktor se bude točit nejen kolem násilného Rennera, který klame tělem, ale do smíchu nebude ani Ondrovi a nebude to jen kvůli stále čerstvým kopačkám od Aleny.

Petr Hanák stále bojuje svůj životní boj a jeho stav není dobrý. Zatímco primář Mára chce pokračovat v pasivní léčbě, Renner tvrdí, že je nutná operace. To ale Mára zprvu odmítá, protože pacient je hodně slabý a mohl by na sále zemřít. Je tak na Zitě, aby rozhodla, co budou doktoři dělat. Ta je ale ještě pořád trochu vykolejená z Rennerových námluv a její první reakcí je, že už nechce, aby se Michal o pacienta staral.

Když se však stav Hanáka začne zhoršovat, přece jen se přikloní k operaci, která má odstranit edém. I přes velké komplikace na sále se nakonec přece jen Hanákův stav začíná zlepšovat, to ale Zitě nebrání v tom, aby podivné chování „nejhodnějšího“ doktora sledovala.

Úplně náhodou tak má možnost kukátkem vidět Kláru, když přijde k bytu Michala a hledá peněženku, kterou tam zapomněla.

Zita není hloupá a pochopí, že mezi jejími kolegy se něco podivného muselo stát.

Když má příležitost si s Klárou promluvit, ta se netají tím, že s Rennerem spala a řekne Zitě i o tom, jak si doktor vynucoval sex násilím, když ona nechtěla. Klára však nemá v úmyslu jít na policii, a tak bude na Zitě, aby zvážila, jak se získanými informacemi naloží. Přece jen by tím mohla výrazně ulevit Radce, kterou mají všichni za lhářku a někteří i za blázna.

Ondra je stále skleslý z rozchodu s Alenou, ta však budí dojem, že už vztah s kolouškem hodila za hlavu. Navíc Ondra s dobrým úmyslem na přání pacientky poopraví zdravotní zprávu s Aleniným podpisem a má pěkný průšvih. Ředitelka mu tak naznačí, že by si měl hledat jinou nemocnici, kde stáž dokončí. Bude ale na Valšíkovi, aby rozhodl, zda Ondra musí z Kamenice odejít. Ten se mezitím spřátelí s Biankou, která si ještě léčí srdcebol od rozchodu s Kalinou. Třeba se nakonec ještě dají dohromady.

Doktor Švarc vytáhl v celé parádě na lov Evy Kalinové a Brouček je z toho úplně vedle. Evě by rád pomohl, aby ji záletný manžel netrápil, ale tuší, že Švarc není to, co podváděná vrchní potřebuje. Nakonec se konečně dostane k tomu, aby si s Evou promluvil a dozví se, že není tak naivní, jak si myslel a moc dobře ví, co její manžel vyvádí. Opustit ho ale nechce, a tak dostane nápad – vzbudit v něm žárlivost. A má ji v tom pomáhat právě Brouček. Na adrenalinové dobrodružství s doktorem Švarcem se Eva necítí.

Příště možná Zita rozvíří opět aféru kolem Radčina znásilnění a Hanák se vrátí mezi živé.

Zdroj článku: