Nový MasterChef: Petra našla v bedně živého králíka a vyděsila se, že ho bude muset zabít

Nový MasterChef: Petra našla v bedně živého králíka a vyděsila se, že ho bude muset zabít
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Naštěstí se tentokrát vaření neslo v pohádkovém duchu a nejvíce to slušelo Martinovi, který by si mohl z fleku odskočit natočit pár epizod Krakonošových pohádek. Králík přežil a studio se zaplnilo dětmi, partnery a zastavila se i jedna maminka.

I letos přišlo na řadu „rodinné vaření“. V první výzvě se tedy vařilo trochu chaoticky. Někdo dostal k ruce hodnotného pomocníka, jinému se vaření trochu zkomplikovalo, protože musel své pomocníky hlídat.

Terka dostala k ruce maminku a měla trochu trému, aby se za ni máma nemusela stydět. Byla to jedna ze vzácných příležitostí, kdy spolu máma a dcera vaříly. Jak vyšlo najevo, když Tereza jede domů, využívá naplno služeb „mama hotelu“ a nechá se rozmazlovat. Petře zjihly oči, když viděla dcery, a i Martin byl trochu dojatý z manželky, přestože se snažil udržet svůj kamenný výraz.

Když porotci ohlásili Vojtu, Betty se doslova zatetelila, ale do kuchyně přiběhl malý syn Ondry. Nakonec však přišel další Vojta i pro Betty. Ivka dostala dvě zdatné pomocnice, které s mámou vaří tak často, že na ně jen stačí dohlížet. Horší to měl Lubina, jeho dva rošťáci se rozhodně před kamerami nestyděli. Lubina to nakonec vyřešil velmi chytře a poslal synky, aby otravovali ostatní soutěžící.

Vaření bylo tentokrát pohodové pro všechny soutěžící i jejich hosty. Nikdo se nemusel se soutěží rozloučit, a naopak ten nejlepší dostal volno, aby si zajel domů. Vynechá tak další epizodu a automaticky postoupí do TOP 6. To je hodně silná motivace!

Lubina a děti, zdroj: TV Nova

Nakonec do druhé výzvy postoupila Ivka, která prezentovala halušky s brynzou a slaninou. Na své dcery, které jídlo připravily, byla patřičně hrdá. Postoupil i Lubina, který navzdory hlídání neúnavných synů, dokázal připravit jejich oblíbené jídlo, kterým je obrácený řízek. Do boje o dovolenou se zapojila i Betty, která s Vojtou prezentovala pistáciový dortík. A k šťastnějším soutěžícím se přidal i Martin, který přinesl porotě kulajdu a bramboráky, o které si porotci řekli. Manželka na Martina prozradila, že je pěkný bordelář.

Druhá výzva byla hodně zapeklitá a jako inspirace posloužila pohádka Byl jednou jeden král.

Nebylo těžké se dovtípit, že se bude vařit bez soli. Tři soutěžící (už bez doprovodu), si vybrali jednodušší cestu a vsadili na sladké jídlo. A jednomu odvážlivci se vyplatilo zariskovat a vsadit na pražmu, která byla ochucená ančovičkami a sójovou omáčkou. Jídlo nejen chutnalo, ale i dobře vypadalo.

Zkusíte uhodnout, kdo si nakonec užil rodinný víkend?

dcery s Ivkou, zdroj: TV Nova

Tip pro pravidelné diváky kulinářské soutěže

Pokud jste se dívali na minulé řady soutěže MasterChef, určitě jste si zapamatovali Besky. Právě ta se objeví v Show Jana Krause už 23. listopadu.

Besky (Veronika Beskydiarová) je skvělá cukrářka a vítězka minulého ročníku kuchařské soutěže. Byla by ráda, kdyby bylo v gastronomii více žen, protože zatím to u nás je mužský svět. U Jana Krause prozradí, jak jí soutěž změnila život a zda si splnila svůj tajný sen.

Vojta a Betty, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • voyo,
  • autorský článek