Novinka na Netflixu: Když roboti převezmou moc, má lidstvo problém

Novinka na Netflixu: Když roboti převezmou moc, má lidstvo problém
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od 7. 1. se na Netflixu najde filmová novinka se zajímavou zápletkou: Sci-fi thrillerové drama od Mattsona Tomlina ukazuje svět, kde jsme technologii podcenili a kde roboti převzali moc nad celou planetou. Toto je Mother/Android.

Nečekaný úrok technologie

Z jedné vteřiny na druhou se androidi podobní lidem, kteří právě uklízeli a sloužili téměř v každé domácnosti, najednou obrátí proti svým majitelům. Je to krvavá pomsta a zdá se, že během několika hodin je válka lidstva proti povstaleckým robotům z velké části ztracena. Ve Spojených státech zůstalo jen několik posledních zbývajících lidských pevností.

V postapokalyptickém světě se Georgia (Chloë Grace Moretzová), která je v devátém měsíci těhotenství, a její přítel Sam (Algee Smith) prodírají lesem. Slyšeli, že rodiny s dětmi v Bostonu mají šanci dostat se do Koreje na lodi – tamní povstání androidů zatím nebylo natolik destruktivní jako ve zbytku světa.

Super potenciál, malé vytěžení

Začátek snímku, během kterého najednou submisivní androidi brutálně zmasakrují své lidské majitele, je opravdu slibný. Člověk si hned řekne, že toto bude napínavý akční thriller plný bojů proti robotům. Když se ale po pěti minutách dostaneme s Georgiou do lesa, „Mother/Android“ se rychle ukáže jako postapokalyptický thriller o přežití – a to skutečně není žádná novinka. Takhle vypadají všechny postapokalyptické filmy, dokonce je jedno, jestli je lidstvo zničeno roboty, zombie nebo mimozemšťany.

Ani „velký zvrat“ na konci není opravdu vzrušující. Těsně než bychom se mohli kouknout na nějakou akci, skončíme v místnosti plné lidí, co povstání přežili a kteří jen vypráví o tom, co se stalo.

Opravdu fascinující by byl boj androidů proti lidem – na místo toho sledujeme mladý pár na dramatické procházce lesem. Potenciál v tom filmu tedy skutečně byl, ale jestli je to záživný film? To si pro sebe musíte rozhodnout sami.

 

Zdroj: