Nečekaná novinka na Netflixu – dokument o hrdinovi divokého západu vás určitě bude zajímat

Nečekaná novinka na Netflixu – dokument o hrdinovi divokého západu vás určitě bude zajímat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix bez varování a bez jakéhokoliv upozornění vydal dokument od Tarantina o Sergiu Corbuccim, a to „Django a Django“ – dalo by se říct, že se zde jedná o povinnou podívanou pro fanoušky westernu.

Tarantino a Corbucci ruku v ruce

„Django a Django“ je teoreticky dokument o italském režisérovi Sergiu Corbuccimu. Ale Quentin Tarantino celý film kompletně převzal do vlastních rukou. Režisér „Pulp Fiction“, který kdysi plánoval svou vlastní knihu o Corbuccim, nejenže zaplňuje většinu filmu, dokonce celý prolog je jakýmsi epilogem nebo lépe řečeno bonusovými scénami Tarantinového díla „Tenkrát v Hollywoodu“.

„Django & Django“ samozřejmě není jen soukromá show kolem Tarantina, na to má kultovní režisér až moc respektu před legendárním italským tvůrcem, jehož mistrovská díla „Django“, „Žoldnéř“ a „Velké ticho“ jsou hlavním tématem této dokumentace. V dalších kapitolách se řeší jeho náklonnost k brutalitě či Corbucciho vyhýbání se klasickým hrdinům. Jeho rané filmy a zejména pozdější komedie zůstávají (naštěstí) stranou.

Původní Django u mikrofonu

Kromě Tarantina se v dokumentaci samozřejmě objeví i další lidé – nejvýraznější je určitě hvězda z „Djanga“ Franco Nero a specialista na horor Ruggero Deodato („Cannibal Holocaust“), který Corbuccimu dlouhá léta asistoval. Na rozdíl od Tarantina mají tedy informace z první ruky a poskytují zábavné anekdoty z natáčení.

Ale hvězdou je samozřejmě Tarantino – to byste měli vědět. Protože pokud se nedokážete vžít do známého proudu slov a speciálního stylu vyprávění Tarantina, moc zábavy si neužijete. Přece jen hodně rád povídá o jednom tématu, jen aby zabloudil do jiného tématu a řešil tam různé teorie o Corbucciho práci.

 

Zdroj: