Příběh nejznámější australské zrzky, Nicole Kidman

Příběh nejznámější australské zrzky, Nicole Kidman
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slavné herečce australského původu je 54 let. Narozeniny oslavila 20 června. Roky herecké práce z ní udělaly hollywoodskou divu, jakou je dnes. Krásná, velmi vysoká, hrdá jako královna. Tak působí Nicole na první pohled.

Nejnovější úspěchy její kariéry jsou spojené se seriálovou tvorbou, kde se předvedla například v roli manželky údajného vraha v seriálu Mělas to vědět, o kterém jsme psali, nebo v populárním seriálu Sedmilhářky.

Instagramový účet herečky má 7,6 milionů sledujících

Kromě herectví je Nicole známá především díky bouřlivému manželství s Tomem Cruisem, obestřenému mnoha dohady ať už šlo o její odpor k scientologické církvi, které herec propadl, nebo o spekulace spojené s hercovou sexuální orientaci, které se jeden čas objevovaly v bulvárních médiích. Nicole se i poměrně dobře vyrovnala se skutečností, že stejné církvi, které propadl Cruise, se nakonec oddaly i jejich dvě děti, které společně adoptovali.

Svůj život spojila po rozvodu s druhým manželem, zpěvákem Keithem Urbanem, kterému pomohla s detoxikací od alkoholu. V roce 2008 se po několika smutných pokusech o biologického potomka konečně herečka dočkala dcery Sunday Rose. Za dva roky k ní přibyla další holčička Faith Margaret, kterou herečce porodila náhradní matka, protože další těhotenství jí už nevyšlo. V 54 letech je Nicole vzorná matka, úspěšná herečka a ikona světové módy. Vysoká 1,8 metru, štíhlá jako ve dvaceti letech, s hřívou zrzavých nebo blond vlasů, je na vrcholu své herecké kariéry.

S filmem začala už v 16. letech, když zjistila, že si nesplní svůj sen stát se baletkou. Moc vyrostla, a tak od tance přešla k dramatu. Herectví ji tak uchvátilo, že odešla ze školy, aby využila příležitostí, které se jí doma, v Austrálii, nabízely. S pomocí amerického agenta se nakonec prosadila i v USA, kde byl jejím prvním filmovým debutem film Úplné bezvětří (1989) po boku Sama Neilla. Na natáčení filmu Bouřlivé dny (1990) se potkala s Cruisem a na Štědrý den ve stejném roce se za něj provdala. I přesto, že měla v plánu rodinný život, nijak ji to nezbrzdilo v slibně se rozvíjející herecké kariéře a točila několik filmů ročně. S manželem se ještě potkala v romantickém snímku Navždy a daleko z roku 1992. Příběh mladých irských milenců, kteří uprchli do Ameriky, aby získali půdu, byl velice úspěšný a Nicole se nenechala zastínit slavnějším manželem.

Před kameru se pár vrátili společně v erotickém thrilleru Stanleyho Kubricka Spalující touha v roce 1999. Film se točil přes 400 dní a je zapsaný v Guinnessově knize rekordů. Režisér už se premiéry nedožil, ale po natočení se vyjádřil, že považuje tento film za své nejlepší dílo. Kolem filmu vzniklo mnoho konspiračních teorií spojených s režisérovým úmrtím.

Právě v této době se také začalo spekulovat o manželství hereckých hvězd. Navzdory popření všech zpráv, které se o jejích manželství šířily, nakonec pár oznámil v roce 2001 rozchod odůvodněný náročnou kariérou obou herců. Pro Nicole bylo toto období ještě dramatičtější, protože potratila tolik vytoužené dítě.

V posledním desetiletích se Nicole Kidman řadí mezi nejlépe placené herečky na světě. Kromě honorářů za hereckou práci si vydělává i jinými aktivitami. Stala se například tváří značky Chanel nebo Etihad Airways. S rodinou žije střídavě v Sydney, v Novém Jižním Walesu v Austrálii, v Los Angeles a v Nashvillu.

Zdroj: