Výběr z široké nabídky Netflixu pro týden od 13. do 19. prosince

Výběr z široké nabídky Netflixu pro týden od 13. do 19. prosince
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě než se zcela ponoříte do pohádkové atmosféry vánočního týdne, které se ani nedá vyhnout, přinášíme vám pár tipů na nově přidané projekty v nabídce Netflixu.

Maják

  • USA / Kanada, 2019

Od 18. prosince se v nabídce dramatických a mysteriózních filmů objeví snímek v režii Roberta Eggerse se zajímavou ústřední dvojicí herců, Robertem Pattinsonem a Willemem Dafoe.

A není to úplně obyčejný snímek, což diváci ČSFD ocenili hodnocením přes 70 %. Strhující divácká podívaná a fenomenální herecké výkony tak patří k tomu nejlepšímu, co nově příští týden můžete na platformě najít.

Mladý a nezkušený muž se ocitá na „bohem zapomenutém místě“, kde je mu jediným společníkem drsný, větrem a životem ošlehaný námořník. Soužití to nebude jednoduché a mladík začíná pátrat po osudu svého předchůdce.

Mysteriózní nádech dodává filmu nezvykle zvolená černobílá kompozice s dokonalou zvukovou režií. Tato kombinace vytvořila uhrančivou atmosféru filmu, která velice silně působí na psychiku diváka a nenechá ho vydechnout. O zajímavém dopadu filmu, o jeho dravosti a krutosti, budete přemýšlet ještě dlouho po závěrečných titulcích.

Rychle a zběsile: Závodníci v utajení

  • USA, 2019-2021, nově 6. řada Návrat domů, 8 epizod

Od 17. prosince se rozbíhá poslední řada úspěšného animovaného seriálu plného vzrušujících akcí, rychlých aut a špionážních hraček. Pod snímkem jsou podepsaní režiséři Leo Riley, Bret Haaland a Micah Gunnell.

Dospělé protagonisty ve snímku vystřídali puberťáci a cílová skupina diváků je tedy jasně daná. Série tak pomalu připravuje děti na hranou variantu stejnojmenné filmové série. Pro pohodové sledování je celý seriál nadabovaný do češtiny.

Psalm 21

  • Švédsko, 2010

Sci-fi horor z méně známé švédské tvorby si můžete pustit od 17. prosince. Podle vlastního scénáře ho natočil Fredrik Hiller.

Snímky, které mají spojitost s církví a obsahují mysteriózní prvky, jsou většinou častým námětem k diskusím o tom, zda člověk potřebuje prostředníka pro kontakt s Bohem, zda církev něco tají, jak moc je pedofilie v církvi způsobená celibátem a tak dále. A film se nebojí citlivá témata vynést na povrch.

Henrik Honreus je stockholmský pastor, který se vydává po stopách svého otce poté, co zjistí, že záhadně zemřel. Ale to, co odhalí, bude vybočovat z jeho představ o charakteru světa, ve kterém žijeme.

Sympatického pastora si zahrál padesátiletý Jonas Malmsjö.

 

Zdroj: