Netflix ovládl nový seriál Hra na oliheň. V čem je tak úspěšný?

Netflix ovládl nový seriál Hra na oliheň. V čem je tak úspěšný?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Název Hra na oliheň vypadá na první pohled velmi nevinně. Tento nový seriál ovládl poslední dobou platformu Netflix. Jedná se o zcela nový korejský počin, který vyšel poprvé teprve v tomto roce.

Mohli jsme zhlédnout jen několik málo dílů první řady, avšak se stal již velmi populární, především mezi mladší generací. Dalo by se říct, že snad pobláznil mladé lidi. Proč tomu tak ale je? Podíváme se na to, o čem vlastně seriál je, jestli nám něco nepřipomíná a jaké jsou zajímavosti k tomuto novému snímku.

O čem seriál Hra na oliheň vlastně je?

Seriál Hra na oliheň pochází z tvorby korejského režiséra Dong-Hyeok Hwanga. Sledujeme jednání a příběhy několika set lidí, kteří se dobrovolně přihlásili do hry za účelem výhry několika milionů. Zpočátku se může zdát, že se jedná o nevinnou dětskou hru, kde vítěz bere vše. Po čase ale její účastníci zjišťují, že vítězem může být opravdu jen jeden hráč ze stovky možných.

Pokud si ze začátku mysleli, že si jen zahrají hru a odejdou s nabytým jměním, doslova se spletli. Nejenže budou muset hrát hru o vysokou výhru, ale budou si také muset zachránit svůj holý život. Stále je jedná jen o nevinnou dětskou hru? Může se zdát, že takový příběh už jsme někde viděli. Nechali se snad tvůrci inspirovat podle hororové série filmů Saw?

Zajímavosti

Cílem „hry“ je přežít a vyhrát. Na začátku můžeme vidět záběry, díky nimž se tato hra ani nemusela uskutečnit. Soutěžící tráví čas v hale, kde jsou na zdech obrázky dětí, co hrají všech šest her, které je potřeba vyhrát k přežití. Nikdo z hráčů si však nevšiml, že jsou to vlastně nápovědy, jelikož kolem zdí jsou rozestavěné postele.

Po zhlédnutí seriálu můžete sami posoudit, zda je to váš šálek kávy, či nikoliv. Stanete se také milovníky tohoto snímku?

 

Zdroje: