Nejlepší seriálové doktorky, na které se prostě nedá zapomenout. Znáte je?

Nejlepší seriálové doktorky, na které se prostě nedá zapomenout. Znáte je?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Být doktorkou v seriálu se může zdát dost snadné, ale není to žádná hračka. Jen pár hereček to totiž dokázalo na výbornou a zapsalo se díky tomu do našich srdcí. Zachraňují životy, prožívají drama i lásku, a ještě k tomu vypadají vždy skvěle. Jaké seriálové doktorky jsou tedy těmi nejlepšími?

Michaela Quinnová

Jane Seymour

Seriál Doktorka Quinnová byl jedním z nejúspěšnějších westernů 90. let. Doktorku si všichni diváci okamžitě zamilovali a za svou nezapomenutelnou roli byla herečka Jane Seymour oceněna Zlatým Glóbem.

Michaela Quinnová to jako doktorka rozhodně neměla snadné – neměla žádnou luxusní ordinaci a ostatní ji ze začátku příliš nepřijímali. Přesto se rozhodla svou práci provozovat v malém městečku na Divokém západě, kam přivedla dosud neznámé lékařské metody. Byla nezávislá a prostě jedinečná. Seriál se navíc zaměřoval na důležitá téma témata, které se řeší dodnes, včetně rasismu, sexismu a konzervativnosti. Navíc dodala sebevědomí i jiným doktorkám, protože v té době bylo těžké si v této profesi jako žena získat respekt. Není proto divu, že svou popularitu si udržela i po téměř 30 letech.

Meredith Gray

Ellen Pompeo

Chirurgové patří mezi nejznámější doktorské seriály, a tak je jasné, že i mezi nimi najdeme několik doktorek, které stojí za zmínku. A jak bychom mohli vynechat hlavní představitelku a vypravěčku celého seriálu? 

Meredith Grey je v seriálu od samého začátku, kde jsme ji poznali jako stážistku v nemocnici Seattle Grace. Postupně se však ve své kariéře vypracuje až na místo uznávaného chirurga v nemocnici Grey Sloan Memorial, kde se dostává i k řadě zajímavých operací. Kromě toho diváky zajímá i drama kolem jejích vztahů, kterého si s ní užijí plno. Díky své roli se navíc herečka Ellen Pompeo výrazně zviditelnila mezi fanoušky i tvůrci a začala být v televizní světě známým jménem. 

Třináctka

Olivia Wilde

Doktorka Remy Hadley známá jako Třináctka, protože se s tímto číslem účastnila konkurzu do nemocnice, je mezi fanoušky Dr. House oblíbená nejen pro své schopnosti a vzhled, ale také jedinečnou osobnost. Moc se toho o ní ze seriálu sice nedozvíme, ale právě i to málo jí stačilo k tomu, abychom ji všichni obdivovali. 

Třináctka je bisexuální, talentovaná a stejně jako její matka má šanci na onemocnění Huntingtonovým syndromem. Rozhodne se ale netestovat a ponechat si tak alespoň nějakou naději. Její talent a ojedinělost dokazuje i to, že je vůbec součástí týmu geniálního, ale svérázného doktora House. To často vyžaduje i pevné nervy, které jí rozhodně nechybí. Kromě toho byla také zvolena mezi deset nejvíce sexy televizních doktorek. 

Alžběta Čeňková

Eliška Balzerová

Nakonec nesmíme zapomenout ani na českou představitelku doktorky. Mladá Alžběta Čeňková z Nemocnice na kraji města totiž okouzlila všechny diváky, ale i seriálové kolegy. Byla sympatická, čestná, poctivá i talentovaná. Zajímavý byl také její milostný příběh se slavným hokejistou Přemyslem Rezkem.

Do své role vložila Eliška Balzerová spoustu sil a je vidět, že to stálo za to. Získala si díky ní velkou popularitu a uznání. I v 72 letech ale vypadá stále stejně skvěle a herectví jí jde, jak před kamerou, tak na jevišti, jako po másle.

Zdroje: