Nejlepší muzikály pro pohodový večer

Nejlepší muzikály pro pohodový večer
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jaké by mohly být nejoblíbenější muzikály? Filmový muzikál je zábavou pro celou rodinu, která bez problémů přesahuje generace. I když ne každý film tohoto žánru se stane klasikou, existuje mnoho muzikálů, které se zaryjí do srdcí diváků.

La La Land (2016) – 73 %

Toto romantické komediální drama od režiséra Damiena Chazelle vypráví o začínající jazzové hudebnici a herečce, která se zamiluje do moderního Los Angeles.

Film má hodně odkazů na klasické hollywoodské muzikály, které kombinuje jasnými barvami a oslnivými hudebními čísly. S přirozenou přitažlivostí mezi hlavními představiteli a netradičním koncem, „La La Land“ nepřestává okouzlovat hudební fanoušky. A ano, píseň City of Stars vyhrála Oscara, jak jinak.

Mary Poppins (1964) – 78 %

„Mary Poppins“ je Disneyho zčásti animovaný a zčásti živě akční muzikál, ve kterém hraje legenda Julie Andrewsová titulární kouzelnou chůvu Mary Poppins.

Mary Poppins se stane novou chůvou dvou malých dětí, které nemají zrovna dvakrát nejlepší dětství. Obě jsou přešťastné, že mají novou chůvu, se kterou mohou zažít fantastická dobrodružství. Kultovní film je plný skvělé, povznášející originální hudby a zábavných tanečních choreografie. Především mix kreslených figurek s herci je dodnes krásná podívaná.

Bratři Bluesovi (1980) – 76 %

Tato komedie z 80. let vypráví o trestanci a jeho bratrovi, kteří se snaží zabránit tomu, aby byl uzavřen katolický sirotčinec, ve kterém kdysi žili. Rozhodnou se toho dosáhnout tím, že dají dohromady svou R&B kapelu a tím vydělat dost peněz na záchranu svého bývalého domova.

Film byl kritickým i finančním úspěchem a mnozí shledali, že humor a písně jsou dobře promíchané. Pokračování se objevilo 1998, to ale již nebylo tak úspěšné jako originál s Danem Aykroydem a Johnem Belushim.

Zdroje článku: