Nejlepší hlášky ze seriálu Vyšehrad: Některé jsou inspirované skutečnými výroky

Nejlepší hlášky ze seriálu Vyšehrad: Některé jsou inspirované skutečnými výroky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Vyšehrad diváky natolik zaujal, že se chystá filmové zpracování. Zdali budou Lavi a jeho fotbalové eskapády fungovat i na filmovém plátně, to se necháme překvapit. Teď si pojďme připomenout nejlepší hlášky ze seriálu.

Vyšehrad diváky bavil a to i ty, kteří jinak fotbal moc nemusí. Z fotbalistů si dělal drzou legraci – z jejich image, životního stylu, ale i inteligence (nebo spíše neinteligence). I proto, že Lavi je ukázkový blb, seriál se hláškami jen hemží.

Minimálně jedna z nich je přitom inspirovaná skutečnou větou. Tu pronesl bývalý reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši po jednom večírku: „Nic jsem neplatil a ta částka nesouhlasí.“ Právě tahle hláška inspirovala Štáfka, Kolečka a Vávru k vytvoření tohoto seriálu.

Fotbalisti si o povedenou parodii říkali docela dlouho. U některých scén a hlášek je snadné odvodit si, odkud vycházejí. Například Laviho bouračka. Naráží na Davida Limberského, který naboural, snažil se utéct policistům a slavil gól točením imaginárním volantem. Když se vyboural opilý Lavi, zjišťuje jeho manažer, jaké to bude mít následky: „Viděl tě někdo?“ „Kromě těch fízlů ne.“

Lavi je bohatý a nafoukaný. Co na tom, že ze Sparty ho vyhodili a teď hraje za céčkový Vyšehrad. Pořád má svoje hvězdné manýry. O tom ostatně svědčí i následující věty. Při pohledu na drobné mince Lavi pronese „Kováky, jo? To ještě existuje?“ a když dorazí na hřiště Vyšehradu, pokusí se o pochvalu: „Super tréninkové hřiště. A kde hrajete zápasy?“ Vyšehrad ovšem hraje zápasy na tomtéž hřišti, na kterém trénuje.

Neperlil ale jenom Lavi.  Seriál si dělal legraci i z úplatků, jak je vidět ve scéně, kdy se muž snaží přesvědčit Jardu, aby zařídil remízu v příštím fotbalovém zápasu. Jarda nakonec přijímá a dostane se mu za to pochvaly: „Ten fotbal se prostě musí dělat s pružnejma klukama, jako jsi ty. Se nechci dožít doby, kdy budu chodit na fotbal, aniž bych věděl, jak to dopadne, ne?“

Doufejme tedy,  že film bude hláškami stejně nabitý, jako desetidílný seriál.