Nejbrutálnější komik se vrací a v novém speciálu na Netflixu neušetří nikoho

Nejbrutálnější komik se vrací a v novém speciálu na Netflixu neušetří nikoho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je všeobecně známo, že když jde o stand-up komika, který vůbec neřeší politickou korektnost, můžeme mluvit pouze o britské hvězdě Ricky Gervais. Na Netflixu se teď objevil jeho nejnovější speciál, který je sice trochu starší, ale přesto k popukání.

Ricky Gervais – Zděšení prominentů

Humor se za poslední roky pěkně změnil. V Česku sice ne zase o tolik, ale zbytek světa (především Amerika a Německo) si řeklo, že se budou řídit pravidla „pointy na úkor slabších jsou nevkusné“. A toto pravidlo je bráno velmi vážně – několik komiků i herců bylo po některých nepromyšlených, politicky nekorektních výšplechtů stáhnuty z veřejnosti. Kevin Hart například ztratil možnost moderovat Oscary kvůli 10 let starému příspěvku na Twitteru. To vše, aby se menšiny neurazily.

Jeden komik se tomuhle ale staví čelem: Rciky Gervais. On nikoho nešetří, a tím pádem ani menšiny. Tím si sice na jednu stranu našel hodně fanoušků (a stal se nejbohatším evropským komikem), ale na druhou stranu samozřejmě schytal hodně kritiky. Jeho taktika je ale prostá ale jednoduchá: Jemu je to jedno. Řekne to jen za účelem někoho rozesmát. Je-li někdo jiný uražený, není to problém Gervaise, ale problém uraženého jedince, kterému se ten vtip prostě nelíbil. A přesně s tímto názorem je nadále oblíbeným hostem v talkshow, a dokonce smí moderovat večírky (jako např. Golden Globes). Přímo tam i verbálně kope směrem nahoru, vůči celebritám.

Nový speciál na Netflixu

Ani v jeho nejnovějším stand up „Supernature“ nikoho neušetří. Ať už aktivisty proti transgenderům, transgendery samotné, pedofily, politiky nebo Hitlera, Gervais si vystřelí z každého. Jediný menší problémek je, že speciál pochází z roku 2019, protože ale Covid rozházel plány, zveřejnil se program až nyní. Některé pointy mohly být aktuálnější, například jeho scénka, kdy Bůh mluví s HIV-viry. Tato část by bývala byla možná aktualizovat na covidové viry.  

Celkově je ale speciál pro fanoušky Gervaise dalším komediálním zlatem a pobaví taktéž diváky, co mají plné zuby politické korektnosti. Fun Fact: Jedna z předpremiér se konala u nás v Praze v Kongresovém centru. A dobré zprávy: Netflix již teď objednal Gervaisův další speciál.

Zdroje článku: