Dramatický thriller s Kevinem Costnerem a Dianou Laneovou v hlavních rolích: „Nechte ho jít“

Dramatický thriller s Kevinem Costnerem a Dianou Laneovou v hlavních rolích: „Nechte ho jít“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jen málo filmů bylo uvedeno v minulém roce. Rok 2020 byl pro kinematografický svět velmi chudý, Hollywood nesměl natáčet a kina byla zavřená. Přesto se aspoň někteří filmaři pustili do nějakého projektu, jako například Thomas Bezucha.  

Film „Nechte ho jít“

V roce 1963 žije šerif ve výslužbě George Blackledge (Costner) a jeho manželka Margaret (Lane) se společným synem Jamesem (Ryan Bruce), jeho manželkou Lornou (Kayli Carter) a jejich synem Jimmym v Montaně. James se ale při pádu z koně zabije.

O tři roky později se Lorna provdá za Donnieho Weboye (Will Brittain). Jednoho dne Margaret zpozoruje, jak Donnie fyzicky zneužívá svou manželku a také nyní tříletého Jimmyho. Krátce na to Donnie opouští město s Lornou a Jimmym, což Margaret znepokojuje – bojí se o Jimmyho zdraví. Nakonec přesvědčí George zasáhnout do zoufalé situace a oba se vydají na cestu za rodinou.

Různé informace vedou Margaretu a George k místu pobytu rodiny Weboyů. Naleznou je u Donnieho strýce Billa Weboye (Jeffrey Donovan). Jejich počáteční setkání je chladné, ale Margaret se nenechá zastrašit a přijme Billovo pozvání do Weboyovy usedlosti na večeři. Na večeři se setkají s Donnieho rodinou. Pokus o „záchranu“ Jimmyho se ale povede až po těžkém boji, který nemusí všichni přežít.

Film byl natočen podle knihy

Story se silně drží stejnojmenné knihy od autora Larryoh Watsona. Silně dramatický případ ztracené rodiny a zoufalý pokus o záchranu ztraceného dítěte je psychicky velmi zatěžující situace, kterou nám film dokáže přesvědčivě ukázat. Kritici chválí atmosféru filmu i samotné herectví. Diváci soucítí s protagonisty a nemalé plot twisty dokáží překvapit.

Kritika na Rotten Tomatoes říká: „Zajímavý mix rodinného dramatu a pomstychtivého thrilleru tohoto filmu pracuje perfektně s veteránským obsazením, přičemž duo Kevin Costner a Diane Laneová hrají neuvěřitelně dobře.

“ Celkem se tato kritika odvíjí i v procentuálním výsledku pozitivních recenzí, „Nechte ho jít“ má zde 77 %.  

 

Zdroj: