Moonfall: Od režiséra trháků Hvězdná brána a Den nezávislosti přichází další sci-fi film o hrdinství a hrozbě apokalypsy

Moonfall: Od režiséra trháků Hvězdná brána a Den nezávislosti přichází další sci-fi film o hrdinství a hrozbě apokalypsy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Opět je v plánu konec světa. Filmy s touto tématikou jsou divácky velmi vděčné a první trailer slibuje hodně adrenalinovou podívanou se spoustou skvělých efektů. V režii Ronalda Emmericha vznikl film, na jehož scénáři spolupracovali s Emmerichem ještě Harald Kloser a Spenser Cohen.

V hereckém obsazení se můžete těšit na Halle Berry, Patricka Wilsona, Johna Bradleyho, Charlieho Plummera, Michaela Peñu nebo oscarového Donalda Sutherlanda.

Děj filmu

Země je v ohrožení! Z neznámého důvodu je Měsíc vychýlený ze své oběžné dráhy, a to není ještě ta nejhorší zpráva. Díky vychýlení se začal přibližovat k Zemi a hrozí kolize.

Jen pár týdnů před srážkou, která může znamenat v podstatě konec života na Zemi, přijde bývalá astronautka Jo Fowler s nápadem, jak zachránit svět. Nikdo jí ale moc nevěří, až na dva muže z její minulosti, kteří jsou schopní a ochotní nechat na Zemi všechny své blízké a vydat se na vesmírnou výpravu s nejasným výsledkem.

Tato parta přátel tedy vyrazí do vesmíru, aby nakonec překvapivě učinili největší objev lidstva, o jakém se lidem doposud ani nesnilo. Zjistí, že Měsíc není úplně takový, jak si lidé myslí. Na překvapení, které čeká celé lidstvo, si budete muset počkat do 4. února 2022, kdy je naplánovaná premiéra. A doufejme, že se na tom nic nezmění.

Režisér Ronald Emmerich (65 let) není v žánru sci-fi žádným zelenáčem a na svém kontě má už pár světových filmových trháků. Už v roce 1994 se mu povedl výjimečně úspěšný film Hvězdná brána, u kterého se sice předpokládalo, že uspěje, ale nikdo netušil, že vydělá 200 milionů dolarů. Za dva roky, když šel do kina další ze slibných filmů, už produkce nenechala nic náhodě a na film Den nezávislosti proběhla velká reklama, takže nikoho nepřekvapilo, že to byl další finančně úspěšný snímek.

O filmu Moonfall se mluví už od roku 2019 a to především proto, že s rozpočtem 140 milionů jde o nejdražší nezávislý film vůbec.

Zdroj:

  • autorský článek