Miroslav Šimůnek: Koho hrál pohádkový čeledín v Ulici?

Miroslav Šimůnek: Koho hrál pohádkový čeledín v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Miroslav Šimůnek okouzlil diváky coby Honza z pohádek Z pekla štěstí 1 a 2 i jako tělocvikář Viktor Verner z Ulice. Hrál ale také ve známých zahraničních filmech a v řadě dalších seriálů. Čemu se věnuje dnes?

Cestovatel, učitel a krasavec k pohledání

Viktor Verner, atraktivní zastánce jógy a zapálený organizátor charitativních sbírek, přicestoval z velkých dálek až do Ulice, aby na zdejším gymnáziu vyučoval tělocvik a biologii. A také aby díky všem těmto vlastnostem okouzloval děvčata. Byl to koneckonců náramný fešák, sympaťák, navíc i zásadový muž. Získal si zejména srdce kolegyně Lenky Drápalové a Moniky Farské, ale vztahy nikdy nekladl na první místo.

Prioritu pro něj představovala pomoc potřebným, a tak se vydával na záchranné mise do postižených oblastí, včetně Ugandy. Tam s ním posléze odjela i Monika, která však náročnou situaci neustála a zakrátko se opět vrátila domů. Viktor to se ženami neměl nikdy jednoduché, protože upřímně – každá by ho chtěla urvat pro sebe, a tak si často připadal jako štvaná zvěř. Sám hledal spíše duchovní pouto a většině obdivovatelek nabízel jen přátelství. Svého času sdílel kabinet s Lenkou Drápalovou a také s Miriam Hejlovou, jejichž odlišné názory na svět respektoval.

Hvězda české pohádky i zahraničních hitů

Přitažlivý tělocvikář s dobrým srdcem a zájmem o asijské bojové umění však není zdaleka jedinou známou rolí Miroslava Šimůnka. Tenhle fešák se narodil 5. dubna 1978 v Jilemnici. Střední průmyslovou školu strojní vystudoval v nedalekém Vrchlabí, ale danému oboru se nevěnoval. Táhlo ho to k herectví.

Režisér Zdeněk Troška jej obsadil do hlavní role čeledína Honzy v pohádce Z pekla štěstí, a tak ho většina diváků zná dodnes. Ušel přitom dlouhou cestu až k některým proslulým zahraničním snímkům. Účinkoval např. v romantickém dramatu Tristan a Isolda (2006) nebo v bondovce Casino Royale (2006), nejnověji pak v české komedii Cirkus Maximum (2021).

Co se týče seriálů, Viktor z Ulice rozhodně není jeho jedinou výraznou postavou. Objevil se mj. také v seriálech Doktoři z Počátků (2014, 2015), V.I.P. Vraždy (2016), Ohnivý kuře (2016–2018), Krejzovi (2019), Modrý kód a Sestřičky (2020, 2021).

Miroslav Šimůnek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Se svou snoubenkou žije spokojeně v Brně

A čím se Miroslav Šimůnek zabývá v současnosti? Když zrovna není zahlcen prací, provozuje různé sporty a zajímá se o divadlo či hudbu. Poté, co se zdatně popral se závislostí na lécích, prožívá šťastné období v Brně po boku partnerky Alice Tobiášové, s níž plánuje svatbu. Ta by se měla konat na území Česka během příštího roku, pravděpodobně až se udělá trochu tepleji a nebudou platit tak přísná covidová opatření. Původně se mělo jednat o malou záležitost v kruhu cca dvaceti lidí, ale jakmile se zpráva o veselce rozkřikla, přibyla slušná řádka dalších hostů. Jistě je tedy na co se těšit.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.postavy.osobnosti.cz