Už 6. května odstartovala očekávaná minisérie Iveta, která mapuje počátek kariéry slavné zpěvačky Ivety Bartošové

Už 6. května odstartovala očekávaná minisérie Iveta, která mapuje počátek kariéry slavné zpěvačky Ivety Bartošové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tvůrci už teď slibují, že nezůstane jen u těchto tří dílů, pokud se seriál bude líbit. Nová minisérie mapuje začátky pěvecké kariéry, další série by mohly navázat na období „sametové revoluce“, kde první série končí.

Od projektu si Nova slibuje velký divácký zájem, protože životní příběh Ivety Bartošové rozhodně není všední a dodnes na smutný osud blonďaté zpěvačky její fanoušci vzpomínají.

Jde už o pátý seriál, který byl natočený pro Voyo. Produkce na něm rozhodně nešetřila. O životě zpěvačky se toho už hodně napsalo a natočilo, ale v posledních letech jejího života to byl hodně smutný příběh, který navzdory svému talentu, nakonec žila.

Seriál se ale soustředí na její pěvecké začátky, kdy se objevila na hudební scéně a okamžitě všechny okouzlila svým čistým hlasem a příjemným vzhledem. Bylo jí 17 let a na tak velké břímě popularity nebyla vůbec připravená. Navzdory rodičům si prosadila odchod do Prahy, aby si plnila své sny. A to se jí určitě řadu let dařilo. Potkala se s Petrem Sepéšim a spolu utvořili populární pěveckou dvojici.

V roce 1987 se Iveta dostala na vrchol kariéry a získala Zlatého slavíka. V té době to bylo velice prestižní ocenění, které mělo v hudebních kruzích váhu. Jen málokteré zpěvačce se tak rychle plnily sny a vypadalo to, že Iveta žila dokonalý pohádkový příběh plný popularity, úspěchu a obdivu. Jenže možná to tak úplně nebyla pravda.

První rána přišla v podobě tragické smrti jejího pěveckého kolegy Sepéšiho. Iveta se musela naučit žít život pod drobnohledem, sledovaná svými fanoušky. A to ještě netušila, jaké peklo ji za pár let bude dělat ze života bulvár.

Postavu Ivety si zahrála Anna Fialová a tvůrci jsou přesvědčeni, že to je role, kde může na maximum ukázat svůj potenciál. Hodně pozornosti je věnováno dobovým účesům a kostýmům a pro pár generací televizních diváků může jít o milé připomenutí jejich mládí.

Sestru Ivety si zahrála Eliška Křenková a Petra Sepéšiho Vojtěch Vodochodský. Rodiče Ivety jsou Miroslav Hanuš a Alena Mihulová. Ladislava Štaidla, který v budoucnu Ivetě výrazně ovlivní život, si zahrál Ondřej Brzobohatý.

Pokud bude seriál pokračovat další sérií, kromě Štaidla by se v ději měli objevit i syn Artur a další muži, kteří prošli Ivetiným životem (Zdeněk Macura, Josef Rychtář, Jiří Pomeje).

Zdroje článku: