Michal Novotný ze seriálů Zoo a Devadesátky: Co ho k herectví přivedlo a jak mluví o svých nových rolích?

Michal Novotný ze seriálů Zoo a Devadesátky: Co ho k herectví přivedlo a jak mluví o svých nových rolích?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herce Michala Novotného můžete znát z řady seriálů, ale také z pořadu Partička nebo několika známých filmů. Je z velké části také divadelním hercem, takže ho můžete často vídat i mimo kamery. Jak s herectvím v mládí začínal a co říká na své nejnovější seriálové role?

Herecké začátky

K herectví se Michal dostal vlastně úplnou náhodou a nikdy si ho jako svou vysněnou kariéru ani nepředstavoval. Jeho talentu si totiž všiml až jeden z profesorů na jeho gymnáziu a přemlouval ho, aby herectví zvážil jako své budoucí povolání. S oborem neměl Michal žádné zkušenosti, ale svému učiteli bude za jeho úžasnou radu pravděpodobně ještě dlouho vděčný.

Rozhodl se pro studium na pražské DAMU a jeho první známější rolí se stal stážista v seriálu Redakce. V minulosti hrál v Národním Divadle nebo Divadle na Vinohradech, ale nyní se vyskytuje především v divadle Hybernia, Palace nebo Broadway. Hraní na hereckých prknech ho vždy hodně přitahovalo, ale nevyhýbá se ani práci před kamerou. Nyní za sebou má už pořádnou řádku rolí, a to jak filmových, tak seriálových. Mezi ty nejznámější se řadí například filmy Doktor od jezera hrochů (2020), Muži v naději (2011), Něžné vlny (2013) nebo Štěstí je krásná věc (2020). Mezi seriály se objevil například v Ordinaci v růžové zahradě, Kriminálce Anděl, Ohnivým kuřeti nebo Dvojce na zabití.

Role v Zoo a Devadesátkách

Před tím, než Michal roli přijme, pořádně se rozmyslí nad tím, jestli to skutečně stojí za to. O svých současných seriálových postavách proto mluví jen v dobrém, přestože se od sebe opravdu liší. 

„Ano, řekněme, že je to takový svůdník, který jde po každé ženské, ale myslím si, že se mu zatím ještě nepodařilo nějakou ‚dostat‘. Spíš než cokoli jiného je to takový ňouma. Komická figurka, kterou mě baví ztvárňovat,“ říká herec na vtipnou roli ošetřovatele a svůdníka Franty v Zoo pro Deník.cz. Chválí si také natáčení v prostředí zoo ve Dvoře Králové a spolupráci s jejími zaměstnanci.

Jako kontroverzní podnikatel Ivan Jonák v seriálu Devadesátky upoutal velkou pozornost, a to také díky jeho opravdu věrné podobě.

„Spousta lidí si Ivana Jonáka pamatuje, navíc se ta proměna klukům z maskérny povedla, takže asi proto to přilákalo tolik pozornosti. Až je mi to trochu trapný,“ prozradil pro web Aktuálně.cz.

„S tou ovcí na hlavě a mým obtloustlým ksichtem nebylo co líčit,“ popisuje herec svou proměnu.

Roli prý vzal hlavně proto, že je podle něj příběh především o práci kriminalistů a ne o Jonákově životě.

Improvizace nejen v Partičce

Velkou roli v Michalově herecké kariéře hraje také improvizace, kterou předvádí hlavně v komediálním pořadu Partička. Nelehká improvizovaná práce ho však provází také v divadle.

„Je to adrenalin. Bohužel ne vždycky je člověk dobře naložený – zrovna nedávno, když jsme točili dalších osm dílů Partičky, jsem se potýkal se strašnou žaludeční virózou,” vysvětlil pro Deník.cz náročnost improvizace.

„Při improvizaci prostě musíte mít oči i uši pořád na šťopkách, dávat bacha, aby vám neuniklo něco, na co by se dalo navázat. Spousta lidí nevěří, že dialogy nejsou dopředu připravené, ale ony fakt nejsou,”

 

Zdroje: