Od Michaela Myerse až po Hubie Dubois – Halloween ve filmech

Od Michaela Myerse až po Hubie Dubois – Halloween ve filmech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Říjen pomalu končí a chladné podzimní počasí je podpořeno strašidelnou atmosférou Halloweenu. Původně irský svátek sloužící k zavzpomínání si na zesnulé, se časem stal svátkem hororu a hrůzy. Proto využívají horory tento den jako dokonalé odůvodnění paranormálních či hororových jevů.

Halloween

Hororový trhák „Halloween“ je takřka povinná podívaná během strašidelného svátku. Je samozřejmě těžké se podívat na všechny díly (celkově by to trvalo „pouze“ 1062 minut – tedy 18 hodin), ale aspoň první díl od režiséra Johna Carpentera si zaslouží pozornost.

Brutální a nemilosrdný vrah Michael Myers, jenž němě pronásleduje oběti rodinu s velkým nožem a strašidelnou maskou, se především pomocí geniální hudby (taktéž od Carpentera) zaryje do našich mozkových receptorů reagující na strach.

Zajisté film, který by se měl na Halloween pouštět i v kinech.

The Pumpkin Karver

„Halloween“ je horor, který nás vyleká thrillerovou úzkostí. Pro fanoušky stříkající krve a bestiálně brutálních vražd se spíše hodí splatterový snímek „The Pumpkin Karver“ z roku 2006. Dvojice sourozenců si zde musí poradit s šíleným vrahem, jehož hlavu si schovává za halloweensky vyrytou a už částečně shnilou dýni.

Napínavý horor s velkým množstvím krve se vyznačuje takzvanými „jump scary“, tudíž rychlými šokujícími scénami existující jen z důvodu rázného vylekání. Jako každý splatter se i tento film musí zařadit do kategorie béčkových hororů, přesto dokáže dostatečně pobavit a vystrašit.

Hubie Halloween

Halloweenské filmy nemusí být vždy strašidelné. Adam Sandlerův nejnovější film „Hubie Halloween“ je kvalitní kombinace komedie a halloweenského hororu. Se skvělým obsazením (Julie Bowenová, Kevin James, Steve Buscemi), Sandlerem v roli trochu tupého ale se srdce milého Hubieho a Kevin James (fanoušky milovaný za svou roli Douga Heffernena ze seriálu „Dva z Queensu“) poprvé s hustými vousy a dlouhými vlasy.

Hubie se jako každý rok stará o to, aby děti měly na Halloween bezpečnou a krásně užitou koledu. Jednoho dne se ale přistěhuje tajuplný nový soused, a od té doby zažívá městečko mysteriózní věci. Má s tím ten nový soused něco společného?   

Zdroj:

  • autorský text