Martin Hofmann z Ulice pendluje mezi ringem a jevištěm

Martin Hofmann z Ulice pendluje mezi ringem a jevištěm
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro většinu lidí Luďan, ale ve skutečnosti herec mnoha tváří. Proč postava Luďana Martina Hofmanna štve? Kdo mu pomáhal na cestě k herectví? Komu patří šátek v Cyranovi? A co má společného s Lukášem Konečným?

Dlouhý seznam rolí

Rodák z Českých Budějovic, který v roce 2000 vystudoval DAMU pod vedením mj. Borise Rösnera, se stal jedním z nejobsazovanějších českých herců současnosti. Začínal v divadle Rokoko, poté přešel na volnou nohu a hostoval v Divadle Bez zábradlí, v Divadle Radka Brzobohatého, ve Viole a v Divadle v Řeznické.

Dnes působí hlavně se spolkem Kašpar. Na divadelních prknech ztvárnil například Krysaře, Horatia z Hamleta, Cyrana nebo vystupuje na Shakespearových letních slavnostech. Spoustu prostoru dostává i před filmovou kamerou. Objevil se v koprodukčním filmu Anthropoid, v romantické komedii Ženy v běhu nebo v komedii Teroristka.

V letošním roce zazářil v komedii Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Nesmíme zapomenout ani na seriály, z nichž nejpopulárnější je MOST!        

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Dycky Luďan

Most! vystřelil mezi hvězdy všechny představitele hlavních rolí, i když Martin Hofmann se svěřil, že přílišná popularita mu nedělá dobře a ocenil by, kdyby se ho všichni neptali na MOST!, nýbrž si všimli i dalších rolí, které ztvárnil.

Na samotné natáčení vzpomíná rád a pochvaluje si i spolupráci s místními v Chánově: „Příjemné je, že když potřebujete natočit nějaké shluky lidí, naberete komparz snáz než jinde – kdo chce, ať jde. Takový člověk pak jen musí vědět, že když se k natáčení komparzně připojí, musí na place vydržet až do konce, což se tady téměř vždycky povedlo.“ 

Moudrý průvodce Boris Rösner

Martin Hofmann se v seriálu Ulice pohyboval od jeho počátků. Jarda Hejl má rád krásné ženy a ty mu několikrát zkomplikovaly život. Kvůli nevěře málem přišel o svoji životní partnerku Lenku Drápalovou (v podání Michaely Badinkové), ale poučil se a vychovávají spolu dvě děti. Herec nad přijetím role váhal, konečné rozhodnutí mu pomohl učinit Boris Rösner, kterého Hofmann obdivuje a považuje ho za svého průvodce profesí.

„Do Ulice jsem byl nanominovaný s tím, že budu hrát s Hanou Maciuchovou. Proč by se mi to příčilo? Věděl jsem, že tam jde Hana, že mám hrát jejího syna, zavolal jsem panu Rösnerovi, jestli to mám brát. A Boris mi řekl: Vem to. Tak jsem to vzal a nelituju,“ vzpomíná na zesnulé kolegy.  A zajisté nelitují ani diváci.
V divadelním představení Cyrano, které se hraje již od roku 2006, používá Martin Hofmann jako Cyrano šátek, v němž hrál i sám Boris Rösner.    

Z jeviště do ringu

Nejen fanoušek, ale skutečný bojovník je Martin Hofmann, který trénuje, pokud mu natáčecí plán dovolí, box. Trénuje sám, nebo ho vede zkušený boxer Lukáš Konečný. Dalším Hofmannovým oblíbeným sportem je MMA. Rád by přenesl některé prvky bojových sportů i do divadelního představení. Líbila by se mu kohorta podporovatelů, kteří by ho na cestě na jeviště povzbuzovali a říkali mu: To dáš!, stejně jako to dělají týmy boxerů. My diváci můžeme alespoň pořádně zatleskat.

 

Zdroje: