Lucie Juřičková dala přednost divadlu a dabingu před skvěle rozjetou filmovou kariérou

Lucie Juřičková dala přednost divadlu a dabingu před skvěle rozjetou filmovou kariérou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucii Juřičkovou si všichni pamatujete z filmové série o Básnících. Byla to právě ona, kdo si zahrál brýlatou Sášu, která byla zamilovaná do Štěpána Šafránka, hlavní hvězdy této filmové série. Od té doby však už uplynulo více než 30 let – a Lucie dala přednost divadlu a dabingu před dobře rozjetou kariérou u filmu.

Hereckou kariéru vyměnila za divadelní

Lucie Juřičková nehrála pouze v sérii filmů o Básnících. Lidé si ji pamatují také z komedie Otakara Fuky Samorost, kde si zahrála po boku Veroniky Žilkové, nebo z dramatu Kočár pro princeznu a v mnoha dalších. Po vzoru svých rodičů, kteří byli oba divadelní herci však tíhla spíš k divadlu, a tak nebylo divu, že velmi brzy filmový svět opustila a plně se soustředila na svou divadelní kariéru. Tu naplno odstartovala v roce 1992 v Divadle na Vinohradech.

Hostovala hned v několika divadlech

V Divadle na Vinohradech hrála řadu zajímavých rolí. Mezi ty nejzajímavější patřila určitě role Alžběty z inscenace Marie Stuartovna. Úspěšně hostovala také v Divadle na Jezerce, Hudebním divadle Karlín nebo v Divadle v Řeznické. Obrovského úspěchu se dočkala v roce 2015, kdy se stala členkou Činohry Národního Divadla. Zde si zahrála ve Strakonickém dudákovi a v dramatickém románu Pýcha a předsudek.

V dabingu propůjčila hlas několika celebritám

Lucie Juřičková však propadla ještě jedné vášni – a tou je dabing. Propůjčila hlas hned několika hollywoodským hvězdám. Mezi ty nejznámější patří Michelle Pfeiffer, Sharon Stone, Reneé Zellweger nebo Diane Keaton. V osobním životě se stal jejím manželem v roce 2008 Martin Zahálka, se kterým společně vychovává dva syny. Měla však z předchozího manželství ještě dceru Aničku. Ta však bohužel ve 14 měsících zemřela.

Lucie Juřičková je velmi talentovanou divadelní herečkou, která určitě ještě dokáže své diváky velmi překvapit.

Zdroj: www.blesk.cz, www.super.cz