Legendární fakta o Chucku Norrisovi, nesmrtelném chlapíkovi s neuvěřitelnou pověstí

Legendární fakta o Chucku Norrisovi, nesmrtelném chlapíkovi s neuvěřitelnou pověstí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na obrazovky na jaře vstoupí opět neohrožený a nesmrtelný hrdina Cordell Walker, který si dokáže vždy poradit s bandou těch, kteří stojí na druhé straně zákona. Hvězdný Chuck Norris v ikonické roli jako Walker, Texas Ranger je zpět.

V říši amerických akčních hvězd je jen málo z nich tak milovaných a zároveň kýčovitých jako Chuck Norris. Hraje v různých akčních filmech, filmech o bojových uměních, a tu největší popularitu mu přinesl televizní seriál Walker, Texas Ranger během 90. let. Navzdory obdivu opravdového davu diváků, se Norris stal zřejmě nejvíce oblíbenou postavou pro vtipy, které jsou spojené s jeho neporazitelnými filmovými hrdiny.

Zatímco Norrisův otec sloužil během druhé světové války v americké armádě, Norris se rozhodl místo toho vstoupit do amerického letectva. Na konci 50. let byl Norris umístěn na letecké základně Osan v Jižní Koreji. Právě tam přišel ke své přezdívce Chuck, kterou si přivlastnil jako umělecké jméno. V tomto období se také začal zajímat o Tang Soo Do, korejské bojové umění, kterým začal své celoživotní studium bojových umění.

Přestože ani v pokročilém věku neslevil z fyzické aktivity, jako dítě vůbec nebyl sportovní typ a nijak zvlášť se mu nedařilo ani ve studiu. Navíc, se tak trochu styděl za svého otce, který hodně pil a byl velmi uzavřené a tiché dítě.

Kromě toho, že Norris v dospělosti vyhrál opakovaně mistrovství v karate, otevřel také řetězec škol, které karate vyučovaly. Několik jeho klientů byly celebrity, jako Bob Barker, Priscilla Presley, Donny Osmond a dokonce i hollywoodská hvězda Steve McQueen.

Právě poslední jmenovaný přivedl Norrise k filmu, když mu dohodil roli instruktora bojových umění v projektu, kde sám hrál. Zkušenému herci neušlo, že má Norris víc než jen talent pro sport a nabídl mu účast v hereckých kurzech studia MGM. A tak se zrodila jedna legenda.

hvězda na chodníku slávy
hvězda na chodníku slávy | Zdroj: alexeynovikov / Depositphotos

Během svého života vytvořil Norris hybridní bojové umění zvané Chun Kuk Do. Zpočátku bylo založeno na korejském bojovém umění Tang Soo Do, ale Norris později povýšil Chun Kuk Do, aby zahrnovalo vlivy brazilského jujitsu, juda a Shito-ryu karate. Každé léto se v Las Vegas koná turnaj mistrovství světa Chun Kuk Do.

Chuck Norris sice ve věku 71 let odešel do důchodu, ale když Sylvestr Stallone hledal obsazení do The Expendables 2, pozvání neodolal. Stallone ho požádal, aby také na kameru uvedl jeden z oblíbených vtipů, který koluje na internetu. Vybrala ho Norrisova manželka:

Chucka Norrise kousla kobra a po pěti dnech nesnesitelných bolestí... kobra zemřela.

Za vlády prezidenta George Bushe působil jako jeho poradce pro sport a tělovýchovu (podobně jako jeho slavnější kolega Arnold Schwarzenegger). Velmi často se účastní také charitativních akcí, z nichž ta nejznámější se nazývá Vykopněte drogy z Ameriky (Kick drugs from America), kterou velmi často propaguje i ve svém seriálu Walker, Texas Ranger.

Tento seriál není populární jen ukázkami bojových umění nebo hostováním akčních hvězd, ale hlavně ukazuje, jak by se k sobě lidé měli chovat. V popředí jsou mezilidské vztahy, přátelství, láska, podpora a tolerance.

Populární série byla vysílána na CBS na jaře 1993, přičemž první sezóna sestávala ze tří pilotních epizod. Následovalo dalších osm sezón s novými epizodami, které se vysílaly až do 25. září do roku 2001. Reprízy na sebe nenechaly dlouho čekat a seriál se objevil ve stovce zemí po celém světě.  

Seriál Walker, Texas Ranger je v jarní nabídce programu Nova Action.

Zdroje článku: