Bezva zuby na zásnuby: Když se Langmajer vydá na námluvy

Bezva zuby na zásnuby: Když se Langmajer vydá na námluvy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na filmové obrazovky se blíží rovnou čtyři komediální příběhy natočené podle scénáře Marka Epsteina v režii Jiřího Vejdělka. Všechny čtyři komedie mají jedno společné. Hrdiny filmů zaskočí nečekaně zdravotní problémy a převrátí jim život naruby.

Už z názvu televizního filmu je jasné, že v tomto případě budou někoho pořádně bolet zuby. A příběh se bude odvíjet ve stylu „Lékař léčí, láska uzdravuje!“ Bude to ale platit i pro padesátníka Richarda (Jiří Langmajer), který se chystá učinit vážný životní krok a vzít si o patnáct let mladší přítelkyni Cecílii (Anna Fialová)?

Richard si vše dobře promyslel a naplánoval. Svou přítelkyni má rád a stejně tak i její malou dceru Jasmínku. Idylku kazí jen komplikovaný vztah Cecílie s rodiči. Především přísný a nesmlouvavý otec (Miroslav Hanuš) není rozhodně novému vztahu nakloněn, stejně jako tomu bylo u toho předchozího. Nakonec v prvním případě došlo na jeho slova a vztah, ze kterého má Cecilka nemanželské dítě, nevydržel. Jeho dcera dopadla přesně tak, jak jí předpovídal.

A teď mu jeho Cilka chce představit dalšího muže, který je podle něj pro ni starý, a už teď je přesvědčený, že je to další velký omyl, který jeho dcera dělá.

Vše se ještě zkomplikuje, když Richarda před velkou rodinnou událostí, kde má být představen, rozbolí zuby. Richard vyhledá ve spěchu pohotovost a kvůli zákroku musí podstoupit anestezii. Nečekané dopady lékařského zákroku na sebe nenechají dlouho čekat.

Otec Cecílie si myslí, že Richard prodělal mozkovou mrtvici a přivítání do rodiny se začíná komplikovat. Je to na matce (Simona Stašová), aby svého muže dokázala zvládnout a zabránila tak blížící se katastrofě a rozvratu rodiny.

Na roli přísného otce se Miroslav Hanuš hodně těšil a vyjmenoval důvody, proč roli přijal:

„Téma nedorozumění mezi otcem a dcerou mě jako tatínka tří holek zaujalo. On jí nemůže odpustit, že se odstěhovala z Brna do Prahy a že si pořídila nemanželské dítě. Navíc mu teď chce představit muže, který je věkově blíže jemu než dceři. Není to pouhá komedie, je v ní mnoho dramatických situací. A také jsem si chtěl poprvé v životě zahrát se Simonou Stašovou.“

Režisér Vejdělek a Stašová, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroje článku: