Kurt Russell, od filmů po soukromý život: vše zajímavé o hollywoodské hvězdě

Kurt Russell, od filmů po soukromý život: vše zajímavé o hollywoodské hvězdě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký herec ve své dlouhé kariéře vytvořil mnoho slavných a kultovních rolí. Stal se skutečnou hollywoodskou hvězdou a také přítelem a jedním z ikonických herců kina Quentina Tarantina, se kterým pracoval na několika projektech.

Kurt Russell: biografie

Kurt Russell se narodil ve Springfieldu ve státě Massachusetts 17. března 1951. Jeho otec Bing Russell, byl sportovec a také herec. Patřil mezi protagonisty úspěšného televizního seriálu Bonanza. Od dětství se vydal Kurt Russell ve stopách svých rodičů a ve věku 10ti let už hrál v několika televizních seriálech a byl populární u Disneyho.

Velkého úspěchu se však dočkal v roce 1981, kdy hrál hlavní roli ve filmu režiséra Johna Carpentera Útěk z New Yorku. Ti dva také spolupracovali i na dalších projektech (Velké nesnáze v malé Číně, Útěk z L.A.)

Mezi filmy, ve kterých Kurt Russell hrál, bychom měli zmínit film z roku 1988 Tequila Sunrise, kde se sešlo velice zajímavé obsazení a Kurt si zahrál s Melem Gibsonem, Michelle Pfeiffer a Raulem Juliem v příběhu o přátelství, lásce, důvěře a drogách.

Snímek Tango & Cash (1989) se Silvestrem Stallonem představují dva naprosto rozdílné policisty, kteří lstí skončí ve vězení mezi lotry, které do vězení dostali. Po útěku se budou muset spolehnout jeden na druhého, aby se z prekérní situace dostali a mohli se vrátit ke své práci.

Určitě vytvořil také velice výraznou roli ve sci-fi filmu Hvězdná brána z roku 1994 o úžasné vědecké expedici na vzdálenou planetu pomocí brány, která byla objevena při archeologických vykopávkách.

Kurt Russell: soukromý život

Kurt Russell se kdysi oženil s herečkou Season Hubley (jejich manželství trvalo 4 roky, od roku 1979 do roku 1983), v roce 1983 na Valentýna se dal dohromady s herečkou Goldie Hawn.

Z prvního manželství měl syna Bostona, jeho druhý syn, Wyatt Russell, se narodil ze svazku s Goldie.

Goldie Hawn se narodila ve Washingtonu 21. listopadu 1945. Zahrála si například ve filmu Kaktusový květ, za který v roce 1970 získala Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli. S Kurtem se potkali před kamerami při natáčení komedie Přes palubu v roce 1987. Se zpěvákem Billem Hudsonem má dvě děti, Olivera a Kate. Kate je stejně hezká a talentovaná jako matka a za svého otce považuje Kurta.

Kurt a Goldie spolu tvoří velice pevný svazek. Mají několik nemovitostí po celých Spojených státech, ale nejčastěji se zdržují na svém ranči o rozloze 72 akrů v Coloradu poblíž Aspenu.

Kurt je vášnivým sběratelem zbraní a velkým zastáncem práva vlastnit zbraň. Už od dětství, po vzoru svého dědečka, je vášnivým lovcem. Stejně vášnivě obdivuje Elvise Presleyho.