Kristýna z Ulice v roli pacientky v seriálu Chlap

Kristýna z Ulice v roli pacientky v seriálu Chlap
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skoro to vypadá, jako by do seriálu Chlap přicházely se záhadnými onemocněními samé postavy z Ulice. Ve druhém díle to byl Filip Maléř, ve třetím Pavel Miller. V pátém se v roli pacientky ocitla Kristýna Voláková, respektive její představitelka Sára Korbelová.

V Ulici se Kristýna připravuje ke studiu

Aktuálně se Kristýna v Ulici příliš neprojevuje. Objevuje se pouze tu a tam při rodinných setkáních u Blanky doma nebo v hospodě U Henryho. Zvolila si své vysněné vysokoškolské studium a nyní se poctivě připravuje na přijímací zkoušky. Nadále chodí s Denisem, jenž toho času zastupuje Šárku v krámku. Má dobré vztahy i s oběma rodiči a vypadá to, že zatím se pro ni budoucnost vyvíjí slibně.

Sára Korbelová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jako Klára v seriálu Chlap má bolesti, ale nikdo jí nevěří

V epizodě nazvané Užitečná chyba hraje Sára Korbelová devatenáctiletou Kláru Malou, která si už dlouhá léta stěžuje na bolest břicha. Protože dosavadní vyšetření nic zvláštního neprokázala, je dívčina matka přesvědčená, že se vše odehrává pouze v její hlavě. Zkrátka si to vymýšlí. Nikdo jí nevěří, dokonce ani vlastní sestra, přitom se bolesti zhoršují.

Jak už to tak v tomto seriálu bývá, nachomýtne se k pacientce bývalý primář Frank. Jelikož ostatní lékaři jsou zaneprázdnění, rozhodne se zasáhnout sám a podat dívce utěšující lék. Protože však utrpěl ztrátu paměti, netuší, že právě tento lék měl být dávno odstraněn z oddělení. Byl stažen, jelikož za určitých okolností může přivodit záchvat, a to se stalo i Kláře. Paradoxně ale tato chyba dopomohla k určení správné diagnózy.

Kromě bolestí břicha trpěla dívka také zvýšenou teplotou a vysokým tlakem. Symptomy naznačovaly, že bude nejrozumnější odebrat Kláře vaječníky i dělohu, aby se jí konečně ulevilo od bolestí. Ležela už připravená na operačním sále, když Ondřej Frank objevil pravý zdroj jejích obtíží. Dovedly ho k tomu záhadné dívčiny halucinace a vyšetření, po němž se její moč zbarvila dočervena. To ukázalo na nemoc zvanou porfyrie. Klára tak byla ušetřena nepříjemné a náročné operace, která by se navíc ukázala jako zbytečná, a Frank si udržel své místo na oddělení.

Zdroj článku:
  • autorský text