MUDr. Ota Kovář z Doktorů z Počátků: Na návrat do Ordinace se těšil

MUDr. Ota Kovář z Doktorů z Počátků: Na návrat do Ordinace se těšil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Martin Stránský se v doktorském plášti objevuje na obrazovkách už nějaký ten pátek. Jeho postava MUDr. Ota Kovář si dokonce střihla hlavní role ve dvou různých seriálech. Jak k tomu došlo?   

Charismatický doktor, který se nedokázal vyrovnat s osudem

Patřil k těm nejstěžejnějším postavám v seriálu Ordinace v růžové zahradě a pak najednou zmizel. MUDr. Ota Kovář, jehož představitelem je skvělý herec a mimořádný dabér Martin Stránský, se jednoho dne rozhodl, že opustí Kamenici a pokusí se žít nový život. Co ho k takovému zásadnímu rozhodnutí vedlo?

Jeho lovestory s krásnou sestřičkou Kateřinou všichni moc dobře znají. Velký zlom v jejich vztahu však nastává tehdy, když se jeho dceři Míši, kterou má s lékařkou z plastické chirurgie Monikou, stane velké neštěstí. Míšu srazí auto a ocitne se na vozíku. Ota si to dává za vinu a v momentě, kdy se Monika rozhodne s Míšou odstěhovat do Ameriky, začíná přemýšlet o změně prostředí, protože v Kamenici to na něj všechno padá.

Jeho cílovou destinací byl nakonec spin-off seriálu Ordinace s názvem Doktoři z Počátků, ve kterém Martin Stránský hrál tutéž roli jako v Ordinaci, avšak s mírně odlišnou dějovou linkou.

MUDr. Ota Kovář (herec Martin Kovář), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Velký návrat do Kamenice

Pro mnoho diváků byl odchod doktora Kováře z Ordinace velkým zklamáním. Ačkoli se chvílemi projevoval jako morous, diváci si jej i přesto oblíbili, protože několikrát ukázal, že je to člověk se srdcem na správném místě. A proto byl seriál Doktoři z Počátků velmi očekávaným. Změna byla pro herce Martina Stránského příjemným zpestřením jeho kariéry, nicméně i nadále měl velmi blízko ke své původní partě z Kamenice.

Když se děj Doktorů z počátků začínal uchylovat ke konci, na svět vzešla informace, že MUDr. Ota Kovář míří zpátky do Ordinace v růžové zahradě. Jak sám herec v rozhovoru pro Aha! zmínil, z návratu do původního seriálu měl radost. Své bývalé kolegy označil za rodinu, kterou dříve opustil – a velmi rád se do ní zase vrací.