Koně ve filmech jsou tak často, že si s nimi můžete užít hned celý týden zábavy

Koně ve filmech jsou tak často, že si s nimi můžete užít hned celý týden zábavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je snadné najít skvělé filmy pro milovníky koní. Ať už dobrodružství na koních, jejich výcvik a využívání, oblíbené klasiky, velkorozpočtové akční filmy a eposy anebo dokonce snímky o koňských dostizích: Málo jich opravdu není a zde následuje obsáhlý seznam těch nejlepších.

7. Krása divokých koní (2000) – 55 %

Cormack McCarthy je jedním z nejlepších amerických autorů románů. Filmy natočené podle jeho knížek jako například „Tahle země není pro staré“ a „Cesta“ patří celosvětově mezi nejuznávanější díla. Kniha, se kterou McCarthy získal svůj první velký kritický úspěch, byla „Krása divokých koní“.

Film podle této knihy se dostal do kina v roce 2000, v hlavních rolích se objevili Matt Damon a Penelope Cruzová. Damon zde ztvárňuje mladého muže, který vyrostl na ranči, ale po smrti dědečka odešel do Mexika. Poté, co jeho matka prodala ranč, se vydává společně s postavou Cruzové na zádech koní zpět do své domoviny na divokém západě.

6. Lean on Peet (2017) – 71 %

Jeden z méně známých filmů na tomto seznamu je „Lean on Pete“, který vyšel v roce 2017. V díle od režiséra Andrewa Haigha hraje Charlie Plummer mladého Charleyho, 15letého chlapce a po smrti jeho otce sirotka. Dozví se, že dostihový kůň Pete, o kterého se staral, má být poslán na porážku – jediný logický krok: ukradne ho a společně s koněm uteče přes americkou hranici, kde chtějí oba najít svůj nový život. Tento film je opravdu roztomilý. Oba spoléhají jeden na druhého, aby překonali těžké časy, a jejich pouto je jedinečné a emocionální.

5. Válečný kůň (2011) – 69 %

Na základě románu Michaela Morpurga z roku 1982 natočil Steven Spielberg v roce 2011 film „Válečný kůň“ o plnokrevném koni jménem Joey. Příběh začíná Joeyho narozením a poté jeho výcvikem, o který se postará chlapec jménem Albert. Když však Albertův otec prodá Joeyho armádě, je jeho kůň poslán do války.

Film pak ukazuje Joeyho práci ve válce, do které se dostal i Albert, když dosáhl zákonného věku. Jak se dalo očekávat, Albert se znovu setkal s Joeym. Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch a Eddie Marsan vedou herecké obsazení s Jeremym Irvinem jako Albertem. Tento film s koněm v hlavní roli získal šest nominací na Oscara.

Zdroje článku: