Co mají společného Karel Zima a Pavel Slanina ze Slunečné?

Co mají společného Karel Zima a Pavel Slanina ze Slunečné?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro fanoušky Slunečné je herec Karel Zima známý jako Pavel Slanina, který občas dělá nějaké ty kšeftíky. A co Karel Zima? Ten je známý jako herec na volné noze, který občas vezme roli. Tím však jakákoliv podoba končí.

Rodák z Liberce

Karel Zima totiž není venkovský týpek ze Slunečné, ale městský týpek z Vinohrad. A mezi jeho kšeftíky rozhodně nepatří prodávání stromů, ale herectví, které vystudoval na Státní konzervatoři v Praze.

Narodil se však v Liberci do rodiny pošťáků. Sám si toto zaměstnání vyzkoušel v době lockdownu, kdy rozvážel balíky mezi poštami a do trafik. Důvod nebyl finanční, jak sám uvádí, ale potřeba stále něco dělat. Ačkoliv na Vás tak možná nepůsobí, má rád adrenalinové scény a nejvíce si užívá natáčení v exteriérech.

Rodinný život

Karel Zima byl jednou ženatý a s nyní již bývalou ženou má dvě děti, Jonáše a Agátu. Obě jeho děti se také pohybují v oblasti herectví. Obyvatelé jedné vinohradské čtvrti mohli na jmeniny Agáty vidět jeden z nestandartních dárků – velké srdce nasprejované před barákem se jménem Agi. Toto otcovské vyznání ne všichni nesli kladně, ale první čištění ulic vše vyřešilo.

Nedávno se pochlubil novou přítelkyní a ta se brzy na to pochlubila dřevěným zásnubním prstýnkem. Že je dělí 18 let? To jejich lásce vůbec nevadí a působí jako šťastný pár.

Ledvina pro cizího člověka? Žádný problém!

Pokud nevěříte na zázraky, mohl by Vám o nich vyprávět pan Karel (nenechte se mýlit, jedná se o jiného Karla). Ten se potkal s Karlem Zimou třikrát ve svém životě a během jednoho ze setkání se mu svěřil, že čeká na transplantaci ledviny. A jak na to Karel Zima reagoval sdělil divákům v talk show 7 pádů Honzy Dědka. „Potkal jsem člověka, který měl v háji obě ledviny, a já měl obě dobré. Tak jsem mu jednu dal“.

Sám Karel Zima měl již jednou blízko smrti, a to v den, kdy měl s kolegou autonehodu. Jejich řidič prodělal mikro spánek, což vedlo k těžké autonehodě, při které kolega zemřel a on sám měl vážná zranění.

Na volné noze neznamená bez práce

Na nedostatek práci si herec rozhodně nemůže stěžovat. Kromě hostování v divadlech má za sebou mnoho seriálových a filmových rolí. Diváci jej mohou znát jako policistu z Temného kraje, kde jeho zálibou bylo sepisování legend kraje. Jeho nejnovějším filmem je komedie Štěstí je krásná věc. Ale nejvíce lidí ho zná prostě jako Pavla Slaninu.

Zdroje: