Lucie Juřičková: Perfekcionistická ředitelka z Ulice

Lucie Juřičková: Perfekcionistická ředitelka z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jméno Lucie Juřičková není cizí snad nikomu. Herečka je divákům známá z nováckého seriálu Ulice, ale svůj hlas propůjčila mnohým celebritám. Svoje soukromí si ale střeží jako ostříž.

,,Ahoj, já jsem Sáša!"

Obrýlená Sáša, nevzhledné oblečení a čelenka jako ze spartakiády. Tak diváci mohli vidět Lucii Juřičkovou v komedii Jak básníci přicházejí o iluze, kde si zahrála s Pavlem Křížem

Lucie studovala hudebně-dramatický obor na Státní konzervatoři v Praze, a ještě jako studentka ztvárnila menší dívčí role. Právě v tomto období jsme jí mohli vidět v roli sebevědomé Sáši. 

Později získala roli jako módní návrhářka Betka ve slovenském filmu Slané cukríky a začala točit více pro televizi.

Po absolutoriu na konzervatoři Lucie získala první angažmá v pražském Divadle Jiřího Wolkera. V letech 1988-1991 působila v rodné Plzni a byla v angažmá v Divadle J. K. Tyla, původně v operetě a později i v činohře. 

Na počátku 90. ket Lucie obdržela nabídku z Prahy a krátce na to přijala angažmá v Divadle na Vinohradech. Na tomto jevišti, kde odehrála nespočet velkých i malých rolí, ji můžeme vídat dodnes.

Divadelní diváci ji mohli vidět jako královnu Alžbětu v Marii Stuartovně nebo v představení Donaha či Kafkově zámku.

Láska jménem dabing

Krom divadla se Lucie věnuje převážně dabingu. Krátce po jejím příchodu do Prahy byla oslovena několika dabingovými režiséry a od počátku 90. let namluvila řadu postav v zahraničních seriálech a filmech.

Svůj hlas propůjčila třeba Michelle Pfeiffer, Sharon Stone, Diane Keaton, Renée Zellweger a fanoušci Sexu ve městě si jí navždy budou srovnávat jako Carrie Bradshaw.

 

Michelle Pfeiffer ,Zdroj: lev radin/Shutterstock

A jak na své dabérské začátky herečka vzpomíná?

,,Ještě za totalitního režimu jsem občas dělala dabingové sbory, ale to moc velká zkušenost nebyla. Během mého působení v Divadle na Vinohradech onemocněla jedna kolegyně, která již měla s dabingem mnoho zkušeností. Někdo se o mně zmínil a já jsem měla nadabovat obrovskou roli. Vzpomínám, že jsem z toho byla úplně rozrušená. Říkala jsem paní režisérce Marii Fronkové: "Prosím, mějte se mnou trpělivost, protože já začínám, já to vůbec neumím.“ Ale tak nějak to prostě samo šlo. Člověk k tomu musí mít určité dispozice, zvládnout zkombinovat sluch, zrak a řeč. Od té doby jsem do toho všeho naskočila a dabovala jsem jednu věc za druhou.“

Muži v jejím životě

Málokdo ví, že Lucie Juřičková je vdaná podruhé. Její první manželství bylo podle jejích vlastních slov mladickým omylem a skončilo rozvodem.

Podruhé se vdala za herce Martina Zahálku, se kterým sdílí lásku k dabingu. Spolu mají dvě děti a žijí na pražském Smíchově. Lucie svého manžela ctí ve všech směrech a vždy o něm mluví s obrovskou pokorou. Sama o Martinovi řekla, že má vše, co by měl životní partner mít - čestnost, inteligenci, toleranci a smysl pro humor. Lucie je s Martinem už před třicet let a působí tak sehraně, že by člověk věřil tomu, že se spolu znají odjakživa.

Zdroje: