JUDr. Danuše Křížová ze seriálu ZOO chce zničit synův vztah s právničkou

JUDr. Danuše Křížová ze seriálu ZOO chce zničit synův vztah s právničkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tereza Brodská si v seriálu Zoo užívá roli spravedlivé a empatické soudkyně Danuše Křížové, která nadevše miluje svá vnoučata, ale tiše trpí tím, že si její syn Petr našel naprosto nesnesitelnou přítelkyni. Není už načase zasáhnout?

Důstojná soudkyně i hravá babča

Danuše často navštěvuje syna Petra (Robert Urban) a tráví čas s vnoučaty Sofií a Benem. Nechá se vtáhnout do každé lumpárny, kterou ti dva špunti vymyslí, a nezkazí žádnou legraci. Je to sice na první pohled důstojná dáma, ale to neznamená, že by si s dětmi nezaběhala po hřišti.

Oblíbila si i jejich novou chůvu Viky (Eva Burešová), jíž nejedenkrát pomohla v boji proti exekutorům a nespravedlivým obviněním, která proti ní vznesl bývalý přítel Kamil.

Nesnáší budoucí snachu

Úspěšná a zásadová Danuše má jedno pravidlo – nikdy se neplést do synových vztahů. Ačkoli ji nijak netěšilo, že Petr chodí s nafoukanou, sebestřednou a kariéristickou potvorou Markétou, vytrvale se držela stranou. S pokerovým výrazem sledovala, jak příšerně se Markéta chová k hospodyni, ba dokonce i k Petrovým dětem Sofii a Benovi, ale zkrátka doufala, že syn dostane rozum. Místo toho Markétu požádal o ruku.

Vzhůru do zbraně!

Když Danuše slyšela děti, jak říkají, že by si měl táta vzít radši Viky, pochopí, že takhle to dál nejde. I ona by totiž na Markétině místě viděla radši skromnou, věrnou a ironickou Viky. Rozhodne se pošlapat vlastní zásady a vytáhnout do boje. Bude však potřebovat asistenci tajemné Lady X, jež po večerech zpívá v baru a pro kterou mají muži zvláštní slabost – včetně Petra.

Lady X přitom není nikdo jiný než Viky, ale její pravou identitu zná jen pár vyvolených, mezi nimi i Danuše. Petr a Markéta žijí v domnění, že jde o Viktoriinu sestru Alex.

Bláznivá sázka o Petra

Když se „Alex“ a Markéta jednoho večera opijí, vjedou si do vlasů a uzavřou nerozumnou sázku. Pokud Alex dokáže Petra svést ještě před svatbou, bude jí Markéta muset dát celý milion korun. V opačném případě zaplatí Alex milion Markétě. Když se Viky ráno probere z kocoviny a uvědomí si průšvih, do jakého se dostala, požádá o radu právě Danuši.

Ta je ochotná pomoct jí sázku vyhrát, ale Viky nakonec odmítne. Nechce do toho Danuši zatahovat a rozhodne se udělat vše, aby sázku vyhrála i tak.