Jenovéfa Boková a její cesta ke slávě. Co jste o ní a jejím životě ještě nevěděli?

Jenovéfa Boková a její cesta ke slávě. Co jste o ní a jejím životě ještě nevěděli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať už Jenovéfu znáte z komedie Ženy v běhu, minisérie Herec či jejich starších rolí, o této mladé herečce ještě zajisté uslyšíte. Nyní je na vrcholu své kariéry a má opravdu napilno. Jaké ale byly její herecké začátky a co o ní možná ještě nevíte?

Rodina, studium a herecké začátky

Oblíbená česká herečka s neobvyklým jménem pochází z nadané, ale také velmi početné rodiny. Má pět sourozenců a její starší sestrou je Kristýna Boková, která je také herečkou. Vidět jste ji mohli například ve filmech Občanský průkaz, Toman nebo letošní novince Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Jejich tatínek John Bok je známým politickým aktivistou a maminka Jitka Boková malířkou a sochařkou. Aby toho nebylo málo, jejím švagrem byl několik let také herec Pavel Liška

Není tedy divu, že i Jenovéfa je po vzoru své rodiny všestranně nadaná. Kromě herectví je totiž vystudovanou houslistkou, absolvovala Pražskou konzervatoř, a i nadále se hudbě věnuje. Je součástí hudebního uskupení Comenius Quartet a také hraje alternativní jazz v kapele Wunder Bar Band.

Její herecká kariéra začala rolí ve filmu Občanský průkaz z roku 2010, ve kterém hrála právě i její sestra Kristýna. Poté se objevila také v seriálech Já, Mattoni, Strážmistr Topinka nebo historické minisérii Herec z loňského roku. Za sebou má ale také řadu filmových rolí, například v dramatu Hořící keř, hudební komedii Revival, uznávaném snímku Chvilky nebo právě oblíbené komedii Ženy v běhu.

Český lev

Právě za roli Anežky ve filmu Chvilky (2018) získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon. Na cenu byla nominována již v roce 2013 za vedlejší roli ve filmu Revival, ale na výhru si musela ještě pět let počkat. Rozhodně to však stálo za to.

Nové role

I na příští rok pro nás Jenovéfa chystá nějaké nové filmové role a skutečně je nyní kvůli natáčení v jednom kole. V příštím roce by se měla objevit v komediích Šnajdr, Mimořádná událost a v dramatu Slovo. Naposledy jste ji mohli vidět také v historickém snímku o životě Jana Amose Komenského nazvaném Jako letní sníh.

O herečce toho tedy jistě ještě hodně uslyšíme a brzy ji zase spatříme na filmových plátnech či televizních obrazovkách.

A jaká je její rada do života pro vás?

Neber to tak vážně, je to jen život a s lehkostí jde všechno líp.

 

Zdroje: