Jarda Hejl z Ulice teď bude honit lumpy na Vysočině

Jarda Hejl z Ulice teď bude honit lumpy na Vysočině
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martin Hofmann byl divákům TV Nova dlouho znám jako Jarda Hejl z Ulice. Teď ho budou moci vídat jako Petra Bacha, člena vyšetřovacího týmu v novém kriminálním seriálu Odznak Vysočina. Vedle seriálů však Hofmann exceluje i na divadelních prknech.

„Nazdar, Jaroušku!“

Tenhle pozdrav zazněl v Ulici z úst Vlasty Peška, kdykoli se na scéně objevil Jarda Hejl. Oblíbenou seriálovou postavu ztvárnil Martin Hofmann (43). Zpočátku byl Jaroušek jakýmsi nezvedeným synem, který navzdory svému věku stále bydlel u matky, gymnaziální profesorky Miriam Hejlové. Později se znovu shledal i s otcem, bez něhož prožil většinu života. Pracoval v Králově firmě na výrobu dřevěných hraček, kde se dočkal i povýšení.

Jeho velkou láskou byla po určitou dobu Majda Jandová, servírka z hospody U Jindřicha, jež měla z předchozího vztahu dcerku Kačenku. Jarda je měl obě rád, ale Majdina stupňující se žárlivost a majetnická povaha jej po čase začaly pořádně dusit. Majda si ho chtěla pojistit falešným těhotenstvím a posléze také demonstrativní sebevraždou. Během jejího pobytu v nemocnici se ale Jaroušek sblížil s Lenkou Drápalovou, s níž má nyní dvě děti. A jestli neumřeli, žijí spolu šťastně dodnes – přestože se Jaroušek mezitím dopustil občasných nevěr. Koneckonců ani Lenka nebyla svatá, ale jejich láska ustála všechny zkoušky. Ani po pracovní stránce se Jardovi nevede špatně. Spolu s Bédou Liškou řídí prosperující firmu, většinu času nicméně tráví v zahraničí.

Martin Hofmann, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jaroušek, Luďan nebo cynický policajt Petr?

Jarda Hejl z Ulice byl po dlouhou dobou stěžejní Hofmannovou rolí – každý divák ho znal právě takhle. Pak se objevily příležitosti na další výrazné seriálové postavy. Martin Hofmann exceloval v komediálních kouscích, mj. jako Vladimír Novotný v Trpaslíkovi (2017) nebo coby svérázný Luďan v seriálu „dycky“ MOST! (2019). V posledních letech hrál ovšem i v řadě dalších úspěšných seriálů, např. Kriminálka Anděl, Případy 1. oddělení, Rédl, Linka, Bez vědomí ad. O tom, že mu obzvláště sedí role v kriminálních seriálech, svědčí jeho nejnovější počin – od čtvrtka 13. ledna 2022 ho budeme moci vídat na obrazovkách TV Nova jakožto policejního vyšetřovatele Petra Bacha v Odznaku Vysočina. Jde o postavu problémového drsňáka a klasického průšviháře, který nechodí pro ránu daleko, v terénu se cítí jako ryba ve vodě, umí perfektně střílet, a navíc je nadšencem do automobilů. Někdy si s ním jeho šéfová vůbec neví rady, asi proto, že je tak cynický. Nelze mu však upřít ani šarm a vtip.

Na divadle jako doma

Nemyslete si ale, že by Martin Hofmann zářil jen v seriálech a filmech, kterých má mimochodem také na kontě slušnou řádku, z nedávné doby např. Teroristka (2019), Havel (2020), Známí neznámí (2021), Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) ad. Je též zkušeným divadelním hercem. Spolupracoval s mnoha divadly, nejvíce však s pražským Spolkem Kašpar, kde účinkuje dodnes. Právě tady ho diváci mohli vídat jako Dykova Krysaře, Horatia v Hamletovi, v současném repertoáru pak coby Cyrana z Bergeracu, Stavrogina z Dostojevského Běsů aj.

 

Zdroje: