Jan Budař přivedl zpět do pohádky představitelku princezny Arabely

Jan Budař přivedl zpět do pohádky představitelku princezny Arabely
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by ji v dětství nemiloval? Nejkrásnější seriálová princezna Jana Nagyová už po své životní roli, kdy ztvárnila postavu laskavé Arabely, moc hereckých příležitostí nevyužila. Vdala se a na plný úvazek se věnovala rodině.

Jejím domovem se po svatbě stalo Německo a do Čech nebo na rodné Slovensko zavítala jen výjimečně.

Tentokrát přijela pracovně do Karlových Varů, aby na MFF propagovala veselou pohádku, kterou napsal a režíroval herec Jan Budař. V roce 2017 vydal pohádkový příběh a už ani nedoufal, že se mu jednou podaří splnit si sen a své pohádkové hrdiny převést na filmové plátno.

Pohádkový příběh Princ Mamánek představí divákům hodně legračního prince Ludvíka Otomara Karla XII., který právě oslavil 39. narozeniny. Bydlí doma, kde je láskyplně opečovávaný svou královskou matkou (Jana Nagyová). Královna Ludmila je spokojená, že synek se nikde netoulá a nevytáhne paty z domu. Nechá se jen obsluhovat a hýčkat.

Jeho otec však z „pecivála“ nadšený není. Přece jen by jednou měl převzít království a postarat se o potomstvo. Jenže jak si může najít nevěstu, když je stále s matkou. A jak se má naučit zvládnout nástrahy života, když nebyl nikdy ani za zahradní zdí?

Trpělivý a praktický otec (Martin Huba) už se na neschopnost syna nemůže dívat, ale rozhodně se nechce pouštět do sporů s královnou, která zaslepená mateřskou láskou vůbec nevidí, jakého lenocha si hřeje na srdci.

Jedné noci tak nechá spícího syna odnést do lesa a bez prostředků ho tak vlastně vykopne z pohodlného domova. Ludvík však nebude sám, společnost mu bude dělat drsný rytíř Hudroval (Ondřej Vetchý), který princi ukáže, jak to ve světě chodí.

Když si Jan Budař před léty pohrával s myšlenkou na filmové zpracování své literární předlohy, viděl v rolích královského páru Libuši Šafránkovou a Josefa Abrháma. Tento sen se však rozplynul. Dokonce ani s Helenou Maciuchovou v roli královny to nevyšlo. Obě herečky už zemřely a Josef Abrhám už před lety roli bez manželky odmítl. Sám už měl zdravotní problémy.

Jan Budař si z dětství pamatoval krásnou princeznu Arabelu s laním pohledem a vřelým úsměvem a začal po herečce pátrat. Teprve na Instagramu našel způsob, jak se s ní spojit a roli ji nabídnout.

Jana Nagyová tak už podruhé ve svém životě „zdědila roli“ po Libušce Šafránkové. Pohádkovou nabídku tentokrát přijala s nadšením. Děti už vyletěly z hnízda, a tak si natáčením zpříjemnila čas. Točilo se na zámku v Dětenicích, v Lednicko-Valtickém areálu, v Žehrovské oboře v Českém ráji a na Kokořínsku.

Zdroje článku: