Jaký herec to v Ulici táhne již 16 let?

Jaký herec to v Ulici táhne již 16 let?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice je považována za nekonečný seriál, v němž se vystřídalo již mnoho herců. Někteří však setrvávají v seriálu již mnoho let a někteří herci dokonce hrají v seriálu již od svého prvního uvedení.

Seriál Ulice se vysílá už od roku 2005, což znamená že již šestnáctým rokem uvádí na obrazovky několik stále původních herců, kteří jsou seriálu věrní.

Jelikož je seriál zaměřen na různé rodiny a osudy jednotlivých postav, mnohokrát se již stalo, že postava v seriálu začínala, na čas opustila působnost v Ulici a po čase se opět do této „velké rodiny“ a na obrazovky vrátila.   

Kdo z herců je Ulici nejvěrnější?  

V Ulici se střídá hned několik rodin, jejichž osudy doprovázejí diváky každý všední den na obrazovkách. Ačkoli dnes můžeme vidět některé nové rodiny a postavy, stále v Ulici přetrvává několik rodin od samého počátku.

Z rodiny Peškových se nyní můžete setkávat hlavně s Vlastimilem Peškem (Rudolf Hrušínský), jehož vnučka Adriana si od roku 2018 dává s Ulicí pauzu.

Mezi těmito původními rodinami je i rodina Nyklových, kterou stále můžete vídat na obrazovkách. Jedná se o Václava Svobodu alias Lumíra Nykla, Jaroslavu Obermaierovou alias Vilmu Nyklovou a jejich další členy rodiny. Rodina Nyklových však začínala ještě s tatínkem Lumíra a manželem Vilmy Stanislavem (Bronislav Poloczek), který v Ulici brzy přestal hrát. Nicméně rodina Nyklových stále v Ulici září i přes různé překážky, se kterými se musela rodina vyrovnávat.

Rodina Nyklových původně vlastnila večerku a následně dlouhou dobu pekařství. Jaroslava Obermaierová jako známá drbna Ulice se sice v seriálu vyskytuje velmi často, ale i ona si dala v roce 2016 s Ulicí takřka dvouletou pauzu. 

Právě Václav Svoboda (57) je známý především díky roli v Ulici, v níž začal hrát v roce 2005 a stále hraje v Ulice významnou roli a za celých 16 let jeho postavu potkalo již mnoho osudů a nelehkých životních situací.

Tento brněnský herec se ale objevil už v roce 1984 ve filmu Jak básníci přicházejí o iluze, dále jste ho mohli potkávat v seriálu Četnické humoresky, Pojišťovně štěstí anebo v seriálu Vyprávěj. Nicméně nyní ho můžete nejvýrazněji vídat právě v seriálu Ulice, která je jeho hlavní hereckou rolí na televizi Nova.  

Potkávat můžeme i některé původní postavy  

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Několik původních herců se v Ulici ještě stále objevuje, ale jedná se hlavně o starší herce, kteří nemají už natolik dramatické role. Z mladších herců tak nyní můžeme vídat ještě Petra Vacka alias Tomáše Jordána, který se nejvíce objevoval v letech 2005-2008 a navrátil se zpět po deseti letech, dále Martina Hofmanna cobi Jardu Hejla, který začínal již v roce 2005 a nyní ho můžeme vidět pouze sporadicky, anebo stále důležitou postavu Lumíra Nykla nyní po boku Ingrid (Jana Sováková), která se do Ulice vrátila v roce 2020 po sedmileté pauze cobi postava bývalé majitelky kadeřnictví. 

Zdroj:

  • autorský text