Nová postava Jakuba Štěpánka v Ulici. Je snad v ohrožení vztah Karly a Máry?

Nová postava Jakuba Štěpánka v Ulici. Je snad v ohrožení vztah Karly a Máry?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V novém roce do Ulice čerstvý vítr přivál také novou postavu. Tou není nikdo jiný než mladý spisovatel Jakub Štěpánek, který v seriálu bude mít blízko ke Karle Marečkové a vůbec k celé její rodině, do které Karla započítává i kolegu Jirku.

Kdo je tajemný muž, který se šťourá v elektřině u Karly a Máry?

Karla a Kryštof Marečkovi se konečně přestěhovali do nového prostornějšího bytu, i ten má však své mouchy. Prostoru je dostatek, ale elektřina, ta sem tam vypadává. Opraví ji ne elektrikář, nýbrž nový známý rodiny Marečkových, Jakub Štěpánek. Oprava elektřiny v novém bytě Karly a Máry je jedna z jeho vůbec prvních rolí a poprvé se setkává s Věrou Marečkovou (Milena Steinmasslová) i jejím mužem Lubošem (herec Rostislav Novák).

Nová postava Jakub Štěpánek, kterou v Ulici hraje Jan Mansfeld, ze začátku nevzbuzuje u diváků příliš důvěry, ačkoliv se jedná o sympatického mladého muže. Možná budou diváci novou tvář v Ulici vnímat jako ohrožení vztahu Karly a Máry. Kam až scénář Jana Mansfelda zanese?

V Ulici se zatím představil jako synovec nadřízeného Jirky Hermana. Protože je spisovatel a zrovna pracuje na scénáři ke kriminálnímu seriálu, požádal svého strýčka, aby mohl některé věci konzultovat přímo s jeho policejním sborem. Největší tíha však padla na Jirku Hermana, ke kterému byl Jakub Štěpánek přiřazen. Ten je však nervózní z každé jejich schůzky, kdy se ho Jakub neustále na něco vyptává, přitom si jeho slova zapisuje, a dokonce přišel s tím, že si celý jejich rozhovor nahraje. S tím Jirka absolutně nesouhlasí a hledá způsob, jak Jakuba přehodit na někoho jiného. Do rány mu padne Karla.

Nečekaný zdroj inspirace

Jirka Herman neváhá a bezelstně seznamuje Jakuba také s Karlou a jejím mužem Márou. Karla se mu jeví jako perfektní osoba, na kterou tuhle nemilou zátěž přehodí. Ovšem má s tím méně práce, než si původně myslel.

Jakub Štěpánek se v bytě Karly náhodou potká s Marečkovými, kteří se s ním dohodnou, že mu poskytnou veškeré informace o případu vraždy seniorů, do které byli jednu dobu osobně zapleteni. Svůj slib mu napůl dává také Karla, která je štěstím bez sebe, že už elektřina v novém bytě funguje. Ovšem že by z toho byla příliš nadšená, to se říct nedá.

Diváci Ulice tedy mohou jen čekat, jak se Jakub Štěpánek do dění v Ulici zapojí a které další postavy kromě Marečkových ovlivní. Ostatně spolu s ním přišla do Ulice také Gábina, která přijela řešit pracovní záležitosti. Proto nejde divákům vyčítat, pokud předbíhají a ty dva spojují k sobě. Nejlepší bude, když se necháme překvapit.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.prozeny.blesk.cz