Jak si George Clooney vyšlapal cestu ke slávě

Jak si George Clooney vyšlapal cestu ke slávě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeho rodiče se seznámili na soutěži krásy, jeho kořeny vedou až k prezidentu Abrahamu Lincolnovi a on sám se toužil stát profesionálním baseballovým hráčem. Co dalšího jste netušili o známém herci a filmovém tvůrci Clooneymu?

Narodil se v roce 1961 do rodiny, která měla k showbyznysu velmi blízko. Jeho matka byla královnou krásy státu Ohio a otec televizní moderátor na stanici AMC. Jeho teta byla Rosemary Clooney, proslulá americká herečka a zpěvačka, její manžel José Ferrer je držitel Oscara. George měl tak od dětství velké ambice. 

Na druhém stupni základní školy se u něho projevila obrna lícního nervu, která mu znemožňovala pohnout jednou stranou obličeje. Během třičtvrtě roku se chorobu podařilo vyléčit, George toto období ale popisuje jako to vůbec nejhorší v jeho životě. Na střední škole se uchýlil spíše ke sportu, když ho nepřijali do profesionálního baseballového týmu Cincinnati Reds, rozhodl se studovat televizní žurnalistiku. Studium ale předčasně ukončil. 

První herecká zkušenost přišla v 70. letech skrze jeho bratrance a taktéž herce Miguela Ferrera. Jednalo se o drobnou roli ve filmu z prostředí koňských dostihů, nikdy však nebyl uveden. Poprvé se na televizních obrazovkách objevil v roce 1978 v seriálu Centennial. Po této zkušenosti se rozhodl, že zkusí své štěstí a odstěhoval se do Hollywoodu. 

Jeho debut přišel v 94. roce v seriálu Pohotovost ve výrazné roli doktora Douglase. Během pěti let se objevil ve zhruba stovce epizod a tím na sebe opravdu upozornil. Již se začaly hrnout nabídky na role v celovečerních filmech. Mezi ně patří komedie Báječný den, Batman a Robin Zakázané ovoce chutná nejlíp. V těchto filmech se objevoval po boku těch největších hereckých kapacit své doby (Jennifer Lopez, Arnold Schwarzenneger). Brzy se jí stal i on sám, díky filmu Dannyho parťáci. Přelom milénia ho tak katapultoval mezi hollywoodské elity. 

Brzy se ale přesunul také za kameru. Napsal scénář a osobně režíroval Den zrady, Dobrou noc a hodně štěstí, Památkáři nebo Suburbicon: Temné předměstí.