I po šedesátce by Chantal Poullain mohla šarm rozdávat, a přesto žije sama, může za to Bolek Polívka

I po šedesátce by Chantal Poullain mohla šarm rozdávat, a přesto žije sama, může za to Bolek Polívka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rozhodnutí žít v cizí zemi a živit se herectvím muselo být v případě Chantal podloženo opravdu velkou láskou. S češtinou bojuje už celá desetiletí, přesto se stala jako cizinka oblíbenou herečkou, která má ještě řadu dalších aktivit a vše, co dělá, dělá s nadšením a s úsměvem na rtech.

Osudové setkání

Paradoxně jazykovou bariéru, která zbrzdila a zkomplikovala kariéru řadě známých herců, Chantal dokázala využít jako svou značku a lidé ji mají rádi nejen pro její srdečnost a optimistický přístup k životu, ale i pro její češtinu, která je ve své nedokonalosti zábavná.

Elegantní Francouzka se narodila před 64 lety v Marseille, vystudovala herectví a chtěla jít studovat herectví a tanec do Ameriky. Osud s ní měl ale jiné plány a poslal ji do života neodolatelného Valacha, který si ji odvezl do Československa. Bolek Polívka uvedl mladou ženu do českého hereckého prostředí. I přes krach manželství a stále velké jazykové problémy, se Chantal rozhodla pro život v Česku, i když se stále cítí být Francouzkou.

Čtěte také: Jana Preissová oslavila 73. narozeniny. Jaký byl životní příběh baletky Anny z filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku?

Chantal se stala herečkou spíš náhodou, šla se v Ženevě zeptat na místo asistentky během natáčení filmu a režisérovi se zalíbila a dal ji hereckou příležitost. To bylo podnětem ke studiu na ženevské Divadelní akademii.

První filmové příležitosti od Věry Chytilové

Pamětníci si nejspíš budou pamatovat na film Šašek a královna v režii Věry Chytilové. V podstatě ani netušila, co její herečtí kolegové říkají, ale film měl úspěch. Navíc se zalíbila režisérce a dostala od ní další hereckou příležitost v hodně diskutovaném snímku své doby Kopytem sem, kopytem tam (1988).

Čtěte také: Role Pyšné princezny byla pro Alenu Vránovou osudová hlavně díky dopadu na osobní život

Příběh šaška a jeho královny byl přepracován do divadelní podoby a měl úspěch v mnoha zemích světa. Hrál se kromě francouzštiny a češtiny i v angličtině a italštině. Díky svému šarmu se Chantal dostala k mnoha hereckým příležitostem. Její oblíbení herečtí kolegové jsou Pavel Kříž, Oldřich Kaiser a Jiří Schmitzer.

V charitě se našla

Chantal je kromě herečky a zpěvačky šansonů známá jako velice aktivní žena zapojená do charitativních projektů soustředěných na děti. Její Nadace Archa Chantal se stará hlavně o zpříjemnění pobytu dětem ve zdravotnických zařízeních.

Čtěte také: Kvůli Libuši Šafránkové utekla Naďa Urbánková ze země a na truc se vdala. Dnes se "Popelka" raději drží v ústraní

Chantal byla také mezi prvními ženami, které otevřeně hovořily o prodělané rakovině. Ze všech sil se snaží propagovat preventivní lékařská vyšetření a také způsob, jak by se člověk měl mít rád, hýčkat se a starat se o sebe.

Na lásku stále čeká

Chantal vychovala syna Vladimíra (1989), který jde ve šlépějích svých rodičů. Herečka žije sama, a to i přesto, že i ve svém věku vypadá pořád velice atraktivně. Bolek Polívka v jejím životě nasadil laťku příliš vysoko a jak sama herečka říká, už nikdy tak silný cit nezažila. Přesto doufá, že se jí ještě v životě podaří potkat muže, který v ní vyvolá tak silné city, jako prožila s otcem svého syna.

Čtěte také: Něžná Růženka i zpěvačka v punkové kapele: Marie Horáková z pohádky Jak se budí princezny se změnila k nepoznání