Greenland 2: Pokračování filmu Greenland: Poslední úkryt s Gerardem Butlerem a Morenou Baccarin dostává reálnou podobu

Greenland 2: Pokračování filmu Greenland: Poslední úkryt s Gerardem Butlerem a Morenou Baccarin dostává reálnou podobu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Katastrofický film Greenland: Poslední úkryt, který byl uveden v hodně nešťastném termínu v loňském roce, se dočká pokračování od stejného režiséra. První film stihl v několika zemích svou premiéru v kinech mezi 1. a 2. vlnou koronaviru a potom skončil na DVD a některých streamovacích platformách.

Natáčení filmu s pracovním názvem Greendland 2 bylo právě čerstvě oznámeno a opět se ve filmu potkáme s Gerardem Butlerem a Morenou Baccarin. I přes špatně načasovanou premiéru prvního filmu, byl snímek úspěšný. Celosvětově celovečerní film vydělal přes 52 milionů dolarů.

Připomeňme si, co se dělo v prvním filmu:

Inženýr John Garrity (Gerard Butler) se svou manželkou Allisou (Morena Baccarin) a synem Nathanem zažívají těžké období. Na Zemi se řítí kometa a panuje chaos a panika. Několik fragmentů komety už dopadlo na Zemi a očekává se opravdová apokalypsa. Naši hrdinové se vydávají na strastiplnou cestu do Grónska, kde má být úkryt, který by jim měl poskytnout v této těžké době útočiště.

Ačkoliv byl film natočený před pandemií, nelze kritickou situaci, ve které se lidstvo ocitlo ve filmu, trochu nesrovnat se situací, která nastala i v reálu. Film znamenitě dokázal ukázat, jaké chování je nám ve vypjatých a neplánovaných krizových momentech blízké. A jde jak o to dobré, co v sobě člověk umí najít, tak o naše temnější stránky, které někdy nejdou potlačit, když jde o život.

V novém pokračování by měl děj navázat a rodina, která světovou katastrofu přežila v bunkru, bude muset bezpečné útočiště opustit a najít si nové. Poté, co se odvážili vylézt z úkrytu, zjišťují, že je čeká hodně těžká zkouška, protože to vypadá, že na Zemi začala druhá doba ledová.

Ačkoliv byl film natočený před pandemií, nelze kritickou situaci, ve které se lidstvo ocitlo ve filmu, trochu nesrovnat se situací, která nastala i v reálu.

Scénář opět napsal Chris Sparling a režie se ujme Ric Roman Waugh.

A něco málo o hercích:

Gerarda Butlera (51) není třeba představovat. Téměř dvoumetrový Skot přitažlivého vzhledu je často označovaný za posledního drsňáka v Hollywoodu. Přitom herec je v reálném životě velice milý a sociálně založený a při studiu na právnické fakultě byl právě díky svému společenskému chování zvolený prezidentem školní právnické společnosti.

Z filmů, kde byl nepřehlédnutelný, uveďme například akční snímek Lara Croft – Tomb Raider: Kolébka života, 300: Bitva u Thermophyl, Dokonalá loupež.

Morena Baccarin (42) neplní titulní stránky magazínů, přesto si určitě pozornost zaslouží. Rodačka z Ria de Janeira je dcerou brazilské herečky a Itala, který pracoval jako editor televizních zpráv. Vyrostla od deseti let v New Yorku. Přestože má za sebou celou řadu filmů, z nichž jsou některé hodně známé (např. Deadpool), je spojovaná více se seriálovou tvorbou. Vytvořila výrazné role v seriálech: Flash, Gotham, Dobrá manželka, Ve jménu vlasti, Firefly. Pokud jste fanoušky sci-fi, budete si ji pamatovat v záporné roli vůdkyně mimozemšťanů, kteří se na skok zastavili na Zemi v seriálu s jednoduchým názvem V.

Zdroj: