Goran Maiello: Nová herecká tvář v seriálu Zoo. Jak se k roli jako herecký nováček dostal?

Goran Maiello: Nová herecká tvář v seriálu Zoo. Jak se k roli jako herecký nováček dostal?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Goran Maiello má, jak už napovídá jeho jméno, italské kořeny. V Zoo hraje Vojtu Rokla, barmana, který má vypjaté vztahy se svou rodinou. Jde o Goranovu úplně první roli před kamerou, takže s natáčením měl větší problémy než zkušenější kolegové. Jak se k roli vůbec dostal a jaké má zkušenosti?

Herecký nováček

Mladý herec se od dětství věnoval sportům a měl vždy celou řadu zájmů. K herectví se ale dostal už při studiu na gymnáziu, kdy se stal členem divadelní skupiny Oldstars. Díky ní si poprvé vyzkoušel divadelní herectví. Hrál v inscenacích Cesta dlouhým dnem do noci a To i ono, se kterými vystupovali v bytovém divadle H2O.

V roce 2019 začal studovat na DAMU, kde je v současné době studentem činoherního herectví. Momentálně účinkuje také v inscenaci Spravedliví, kterou jeho katedra pořádá v divadle DISK.

Goran byl tedy donedávna zvyklý jen na menší publikum, takže role v seriálu ZOO pro něj znamenala obrovský skok a možnost se více zviditelnit. A to se mu díky roli výbušného Vojty také podařilo.

Role Vojty Rokla v Zoo

Postava Vojty Rokla má komplikovanou a výbušnou povahu. A jak sám herec popsal v rozhovoru s CNN Prima News, má za sebou také těžkou minulost.

„Něco si zažil, nyní nechce mluvit se svou matkou. Má malého syna a manželku Káju.“

Stejně jako ostatní začínající herci v seriálu musel casting točit doma kvůli situaci s Covidem. Když ho ale vybrali, ani nevěděl, koho bude hrát. Role jim byly připravovány až na míru.

„Prošel jsem do užšího výběru, následně jsme hledali partnerku, se kterou mě spojí. Pak mi taktéž vybrali roli na míru, jsem komplikovaná postava.“

Natáčení před kamerami je pro Gorana úplně novou zkušeností, a tak sám přiznává, že občas potřebuje pomoc nebo radu od zkušenějších hereckých kolegů.

V seriálu Zoo společně hrají Goran Maiello a Tereza Blažková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

„Kamery jsou oříšek. Jsem z divadelního prostředí, kde žádné nejsou. Stejně tak mám problém s návazností scén, které musíme opakovat. V jedné chvíli čepuji pivo, mám u sebe dítě a obsluhuji. Zapamatovat si, jak jde vše za sebou a zopakovat to, je náročné. Občas má pivo více pěny,“ popsal s úsměvem v rozhovoru.

Nejčastěji mu prý herci radí, aby byl v klidu, což při hraní skutečně ocenil. „Bylo to pro mě opravdu cenné. Jsem na začátku, takže mi to velmi pomohlo.“

Za seriálem navíc stojí skvělý a sehraný tým lidí, takže atmosféra, která na place panuje je vždy přátelská.

„Natáčení si užívám a znamená pro mě především mnoho nových zkušeností jak před kamerou, tak v souhře s hereckými osobnostmi. Jsem nesmírně rád, že jsem součástí tak přátelského kolektivu. Nejsou mi jenom profesní inspirací, ale i lidskou.“

Novinkou jsou pro něj také ateliéry, které se všechny natáčí v jednom patře. To si však herec zatím jen vychvaluje.  

„Rád se v tom labyrintu ztrácím. Odběhnu si z baru například do bytu soudce nebo čekárny, kde se učím texty.“

První díl seriálu měl téměř 1,5 milionu zhlédnutí, takže si začínající herec určitě získá nové fanoušky a brzy ho snad uvidíme také v jiných seriálových a filmových rolích. Do té doby ho ale můžete dvakrát týdně vídat na Primě.

Zdroje článku: