Filmaři nenatočili pouze „50 odstínů šedi“ aneb tohle jsou další velmi povedené erotické filmy

Filmaři nenatočili pouze „50 odstínů šedi“ aneb tohle jsou další velmi povedené erotické filmy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vášnivá erotika se ve filmech objevuje velmi často, některé filmy jsou dokonce postaveny jen na tomto tématu. Nejznámější film s erotikou je bezpochyby „50 odstínů šedi“, a pokud se vám tento snímek líbil, možná se budete zajímat i o následující příklady erotických filmů.

Emanuelle 2 (1975)

Jen Jaeckinův film „Emmanuelle“ a desítky stejnojmenných napodobenin společně vytvořily celosvětově známé příklady pro žánr „Erotický film“ v 70. letech, kdy mladé ženy cestovaly po celém světě, spaly s krásnými, anonymními partnery a opovrhovaly „slušnou“ společností. Ale až Emmanuelle 2 dal titulní postavě tu pověst, kterou si dnes pod tímto jménem představujeme. Po tomto francouzském filmu se ještě objevilo 19 dalších pokračování či originálem inspirovaných snímků pojednávajících o Emanuelle.

Zdroj: Autor: Paolo Bona / Shutterstock

Základní instinkt (1992)

Než se Paul Verhoeven dostal s „Robocopem“ do Hollywoodu, experimentoval ve svém rodném Nizozemsku se sexuálními tabu s filmy „Turks fruit“, „Sprej na vlasy“ a „Čtvrtý muž“. Když se stal známým i v Americe, pokračoval se svým provokováním ve známém filmu „Základní instinkt“. Detektiv Nick Curran (Michael Douglas) je vtažen do sexuálního vztahu s hlavní podezřelou z vraždy Catherine Tramellovou (Sharon Stoneová). Až do dnes je známá sexy scéna, kdy Sharon Stoneová velmi kreativně rozptyluje kompletně mužskou detektivní složku.

Zdroj: Autor: Miro Vrlik Photography / Shutterstock

Americký gigolo (1980)

Richard Gere hraje v tomto erotickém thrilleru od Paula Schradera Juliana zdvořilého a sofistikovaného mužského gigola žijícího v Los Angeles, který si začíná románek s bohatými ženami. Jednoho dne je ale jedna z jeho pravidelných klientek zavražděna a Julian je hlavním podezřelým. Musí tedy dokázat, že je nevinný, přičemž se současně potřebuje vyhnout podobně smrtelnému osudu.

Zdroj:

  • autorský text