Malý medailon k očekávanému pokračování druhé série Zaklínače

Malý medailon k očekávanému pokračování druhé série Zaklínače
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je nejvyšší čas připomenout si první sérii kultovního seriálu Zaklínač. Všechny epizody jsou na Netflixu a tam bude také od 17. prosince druhá řada, která má 8 epizod.

Zjistili jsme pro vás

2. sezóna se natáčela na 15 různých místech Spojeného království. Zapojilo se do ní 89 členů hereckého obsazení a přibližně 1200 členů štábu. Vzniklo také pár nových monster a byla oznámena další série a animovaný seriál pro mladší publikum.

Ti nejoblíbenější novináři, kteří spolupracují se streamovací platformou dostali od Netflixu malou vánoční prémii ve formě ochutnávky 6 epizod nové řady a ti se nezapomněli pochlubit svým čtenářům.

Za největší výhodu považují příběh umístěný do jednoho času. Děj je i nadále rozvětvený mezi více postav. Především si užijeme:

  • Geralta, obávaného lovce příšer a zaklínače putujícího světem se dvěma meči
  • Princeznu Ciri, která je tak mocná, že musí mít svého ochránce Geralta
  • Yennefer, trochu jízlivou čarodějku, která spoléhá na svůj vzhled a magické schopnosti
Lauren Schmidt Hissrich, Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Zdroj: Kathy Hutchins / Shutterstock      

Magický svět tvoří ale i celá řada jiných postav. Sví místo si rozhodně zaslouží čarodějka Fringilla Vigo, která má být velkým překvapením.

Příběh je inspirovaný knihou Krev elfů Andrzeje Sapkowského, ale často se od děje bude odklánět a vytvářet vlastní příběh.

Hlavní dějová linka se bude točit kolem Ciri, ze které se stává zaklínačka. Yennefer bude muset ve svém životě čelit těžkému období, kdy bude v zajetí. Hodně prostoru bude věnováno jednomu padouchovi, který má diváky doslova uchvátit.

Sezóna 2 začíná přesně tam, kde skončila ta předchozí – po bitvě u Soddenu. Gerald a Ciri hledají Yennefer.

Geralt vždy věděl, že musí najít Ciru, ale už neví, co si s ní počít. Vezme ji na nejbezpečnější místo, které zná a které jako jediné může nazývat domovem. Být ochráncem je pro něj práce na plný úvazek, ale nemá moc zkušeností, jak žít v něčí blízkosti. Navíc ani on, ani Ciri se nechtějí o svou minulost podělit.

Freya Allanová, která hraje Ciri, o své postavě řekla:

Ciri má pocit, že když nevyjádří, co se v ní děje, může předstírat, že je vše normální. V Ciri se začne projevovat dravost a tichá síla a ve všem. co dělá, se bude chovat jako královna, přestože uvnitř je vystrašená.

Ciri se zdráhá otevřít a tají sílu svých schopností, což se nikdo nemůže divit. Geralt není vlídný ani společenský. Na jeho obranu je nutné dodat, že je zvyklý žít samotářský život a zabíjet monstra. Vše ostatní se učí.

Právě v nové sérii je vidět, jak se Geralt mění a poznává Ciri. Sám Henry Cavill to vidí takto:

První sezónu jsem hrál volně, viděli jsme Geralta v divočině a bez nutnosti vést velký dialog. Myslel jsem, že je lepší hrát roli muže, který málo mluví a zdá se, že hodně přemýšlí. To byl záměr, ale jakmile jsem se dostal do kontaktu s Ciri a zaklínači, řekl jsem si, že bych ho měl nechat mluvit víc, nechat ho stát se upovídaným, filozofickým a intelektuálním, protože takový ve skutečnosti je. Není to jen velký, bělovlasý starý surovec.

Yennefer bude stejně divoká jako v minulé sérii. Během druhé sezóny potká několik zajímavých společníků, kteří ovlivní její životní cestu. Jejím cílem nakonec bude najít v životě opravdové pouto a bezpodmínečnou lásku. Její jedinou slabostí je Geralt.

2. řada je podle novinářů laděná jinak než 1. série a má přímočařejší strukturu.

Vše ostatní už posoudí každý fanoušek magie, která je spojená se životem Geralta.

 

Zdroj: