Drahokam na Netflixu: Film s českým dabingem, který vás bude iritovat a zároveň bavit

Drahokam na Netflixu: Film s českým dabingem, který vás bude iritovat a zároveň bavit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Největším překvapením filmu Drahokam je Adam Sandler, který se většinou divákům představuje v průměrných a někdy i otravných komediích. Ale tady je to jinak. Navíc celá atmosféra filmu je záměrně moc rychlá a ukřičená, což navozuje do jisté míry pro diváka vzrušení.

Adama Sandlera tady uvidíte jako Howarda, neustále rychle mluvícího klenotníka z New Yorku, který ale trochu boří mýty o usedlých a seriózních židovských klenotnících. Howard má rád peníze a ještě raději je utrácí. Je hazardní hráč, a tak prosází a prohraje mnohem víc, než je schopný vydělat. Situaci řešil půjčkami od lichváře a jeho dluhy se vyšplhaly do astronomických výšin.

S dluhy přichází i problémy s vymahači. Naděje Howardovi svitne v okamžiku, kdy se mu dostane do rukou vzácný opál, který by mu mohl vyřešit velkou část finančních problémů. Aby toho nebylo málo, Howard je také nevěrník, což má za následek rozvod a ne příliš přátelské vztahy s matkou svých dětí. Přestože je povedený klenotník hodně výmluvný, manželku o své lásce nepřesvědčil.

Už od začátku je jasné, že Howard není kladným hrdinou a divák si ho neoblíbí. Ale i tak je to zajímavá figurka, která má silný sklon k sebedestrukci a už jen ze zvědavosti stojí za to vědět, jak dopadne. Nakonec si ale tato postava nějakým způsobem filmové fanoušky získá a co víc, dokonce s ním soucítí s přejí mu, aby své problémy vyřešil a byl úspěšný a spokojený. On totiž v hloubi duše není úplně špatný, přestože se tak projevuje.

A možná má na úspěchu postavy tu největší zásluhu právě Adam Sandler a jeho výborný herecký koncert, který v tomto filmu 135 minut předváděl. Dokázal tak, že umí zahrát i jiné postavy než ufňukané a nepříliš oblíbené romantické hrdiny. I tady vyniká v emocemi nabitých scénách a ve vypjatých momentech, ale s úplně jiným charakterem své postavy.

Film zaujme i nezvyklým hudebním doprovodem, který je originálně vytvořený. Náročný střih musel udržet stále svižné tempo filmu, kde nenajdete ani minutu ticha a klidu a neustále zde několik lidí mluví jeden přes druhého. To spolu s hudbou vytváří originální atmosféru filmu. Z filmu budete sice mírně vystresovaní a už od poloviny se budete těšit na trochu klidu, ale i tak si podívanou užijete.

Kritici se shodují na tom, že je to hercův nejlepší výkon a paradoxem je, že roli dokonce odmítl a teprve po opakované nabídce se k ní vrátil.

Nakonec se ze snímku stal jeden z nejvíce ziskových nezávislých filmů roku.

 

Zdroj:

  • autorský článek