Do pořádku: Nový pořad, který nadchne všechny bezradné sběratele věcí

Do pořádku: Nový pořad, který nadchne všechny bezradné sběratele věcí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Moderní styl bydlení dnes razí trendy vzdušné domácnosti, která je pohodlná, světlá, s jednoduchými liniemi a se snadným uklízením. To je určitě ceněno lidmi, kteří žijí aktivním životním stylem a údržbě domácnosti chtějí věnovat minimum svého volného času.

Jenže není úplně jednoduché změnit životní styl ze dne na den, a tak i navzdory modernímu bydlení se většina populace není ochotná zbavovat věcí, které už nepotřebuje. Jde tak trochu o podobné chování, jaké má v přírodě třeba sysel.

Adéla Gondíková
Adéla Gondíková | Zdroj: FTV Prima

Pokud „syslíte“ a máte domácnost zaplněnou věcmi, se kterými se nemůžete rozloučit, tak vás potěší, že v tom nejste sami. Někdy prostě nejdou vyhodit hračky dětí, které už dávno vyletěli z hnízda, nebo truhla po babičce, kam jste se schovávali o letních prázdninách. Dokonce ani oblečení o dvě velikosti menší nechcete dát z ruky. Třeba jednou zhubnete, a ještě se bude hodit. Vlastně všechno se jednou může hodit.

Průvodkyní pořadu je herečka Adéla Gondíková, která se přiznala, že ani pro ni není snadné se s nepotřebnými věcmi rozloučit. Je přesvědčená, že své využití najdou, přestože to někdy trvá i dvacet let. Má dokonce i zkušenosti, že právě hned poté, co něco vyhodí, se naskytne příležitost, kdy by to mohla použít.

Principem pořadu je rozložit domácnost na malé části a rozdělit je žlutou lepící páskou…

Dokáže si Adéla představit, že by se jí do stejných ploch vešel celý její život? Sama ví, že nevešel:

Myslím, že tam by se můj život rozhodně nevešel a Bára by se mnou měla velkou práci. Bohužel.

Adéla také přiznala, že uklízí nejraději tehdy, když je doma sama a když na to má dost času, což je hodně málo kdy.

Při šmejdění po českých domácnostech ji zarazilo, že řada českých domácností nemá jídelní stůl, a lidé tak jedí nahrbení u malého konferenčního stolku. Další podivnou věcí je, že lidé hromadí doma velké množství propisek. To je nejspíš dáno tím, že se propisky rozdávají jako propagační materiál a když je to zadarmo, tak proč si to nevzít, že.

Adéla Gondíková a její tým odborníků budou pomáhat s přeměnou přeplněných a nezorganizovaných českých domovů. Pro majitele to bude tvrdý test, když uvidí všechny zbytečnosti vyskládané vedle sebe na podlaze, z nichž si ponechají jen malou část. Zbytek se dá k recyklaci, daruje se potřebným anebo se vyhodí. Domovy projdou zásadní proměnou, generálním úklidem a reorganizací, aby byly prostornější, čistější a příjemnější k bydlení.

Během jednoho dílu tvůrci diváky u obrazovek seznámí s rodinou i s odborníky, kterými jsou experti na opravy, domácí práce, úklid i organizaci. Cílem všech bude odvést svou práci, aby se rodina vrátila do lepšího bydlení.

Reality show s prvky psychologického rozboru, přestavby a spoustou inspirace pro diváky může posloužit i mladým rodinám, aby se praktickými radami řídily hned od začátku a nedostaly se do situace, kdy budou potřebovat odborníky, protože doma nebude k hnutí.

Ještě pořád je čas na pořádný jarní úklid.

Nový pořad bude k vidění od 19. května na Primě.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text