Patrik Děrgel z Ulice oslaví 24. února Kristova léta

Patrik Děrgel z Ulice oslaví 24. února Kristova léta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je tomu už nějaký ten rok, co se Patrik Děrgel pokoušel dělat v Ulici náhradního partnera Gábině i tátu jejímu synovi Šimonovi. I přestože se Patrik Děrgel coby Vašek v Ulici už neobjevuje, diváky by mohlo zajímat, že 24. února oslaví tento sympaťák Kristova léta, bude mu tedy 33 let.

Patrik Děrgel jako student Vašek, do kterého se Gábina pobláznila

Nebýt studenta Vaška, kterého v roce 2014 ztvárnil brzy už třiatřicetiletý Patrik Děrgel, možná by Gábina Pumrová zůstala u biologického otce svého syna – u Hynka. Ovšem na to může mít každý odlišný názor. Ti diváci, kteří si na tuto konkrétní dějovou linku pamatují, by možná namítli, že Patrik Děrgel coby student Vašek vstoupil do už napjaté situace. Pro Gábinu byl jen dalším důvodem, proč vztah s Hynkem ukončit. Gábina se do studenta Vaška úplně zbláznila a Hynka s ním bez okolků podvedla. Svou budoucnost s ním si však malovala až příliš růžově. Jak se dalo čekat, happyend se nekonal.

Patrik Děrgel z Ulice byl mladý, svobodný, přátelský a společenský. Navíc velmi okouzlující a zapálený pro svůj obor. Zkoumal zdroje podzemních vod a jejich kvalitu. Svou budoucnost viděl spíše v práci biologa nebo speleologa na Blízkém východě než s Gábinou v miniaturní garsonce nad pekařstvím. Zatímco s Gábinou mu to ještě šlo, absolutně nevěděl, co si počít s rolí náhradního tatínka, kterého musel Šimonovi dělat. Neustálá přítomnost Šimona jejich vztahu neprospívala stejně jako malý byt a finanční tíseň.

Aneta Krejčíková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vašek byl pro Gábinu zpestřením i cennou zkušeností

Netrvalo dlouho a vztah Gábiny a Vaška se rozpadl. Okolí s tím počítalo a když Vašek vztah ukončil, Gábině to zlomilo srdce. Přestože v hloubi duše věděla, že na rodičovství a zodpovědnost Vašek nemá buňky, její zamilované já se Vaška nechtělo vzdát. Jako matka malého kluka však musela uznat, že spíše než oporou byl pro ni Vašek jen pouhým zpestřením. Zároveň byl i cennou zkušeností. Možná právě přítomnost Vaška v jejím životě a jeho náhlý odchod ji ještě více motivoval k tomu, aby se ještě více ponořila do studia oděvního průmyslu. To se vyplatilo. Po dlouhých letech je Gábina v Ulici zpátky coby zkušená podnikatelka a módní návrhářka. Kde je Vaškovi konec, to nikdo netuší.

Protože Patrik Děrgel už v Ulici nehraje, ani narozeninový dort si s kolegy z Ulice nejspíš nerozkrojí. 24. února oslaví 33. narozeniny a my mu gratulujeme! Je téměř nemožné, aby se Vašek do Ulice vrátil. Přesto si připusťme, že zápletka by to mohla být slušná. Jestlipak by Vašek Gábinu okouzlil i teď, co je úplně v jiném postavení a po jejím boku se nachází Jirka Herman? Nejspíš by si dali maximálně kávu. Ani to však není jisté s ohledem na velké pracovní vytížení Gábiny.

 

Zdroje: