Slepota ho nezastaví! Daredevil vám na Netflixu nesmí uniknout

Slepota ho nezastaví! Daredevil vám na Netflixu nesmí uniknout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký seriál z roku 2015 má původní název Marvel's Daredevil a nadchne vás už od prvního dílu. Celkem tři série po třinácti dílech jsou plné akčních scén s prvky krimi a mysteriózního žánru. Proč si zamilujete Darevila na první pohled?

Slepý, a přesto plný záhad

Skvělý a úspěšný obhájce Matt Mirdock je sice od mládí slepý, avšak na jeho kvalitách to rozhodně nic nemění. Ostatní smysly má totiž mnohem více zesílené. Přes den se věnuje roli obhájce a pomáhá všem podle správných zákonů. S nocí se však přeměňuje v Daredevila, který se snaží jako mstitel udělat pořádek v celé newyorské čtvrti Hell's Kitchen.

Oblibu si seriál získal asi v roce 2018, kdy vyšla třetí řada – a diváci se na něj více zaměřili také díky Netflixu. V recenzích se pohybuje hodnocení kolem 87 procent, což jasně ukazuje na pozitivní ohlas. Za tuto oblibu může zejména díky skvělé obsazenosti, v hlavních rolích hraje Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson nebo také Jon Bernthal, Elodie Yung a Geoffrey Cantor.

Přípravy trvaly jen chvíli

Mezi castingem a začátkem natáčení seriálu bylo velmi málo času. Proto měl Charlie Cox pouhý měsíc na přípravu od chvíle, kdy se herec dozvěděl o roli Daredevila. Samotnou postavu Daredevila jste již mohli vidět v televizi již v předešlém seriálu Spiderman. Byl oblíbenou postavou, a tak si rozhodně zasloužil vlastní příběh prostřednictvím seriálu.

Úplně poprvé se ale Daredevil objevil již v komiksovém sešitu Daredevil 1 z roku 1964.

Zajímavostí také je, že se jeden z Irů hrajících v seriálu objeví v 1. díle druhé řady (s názvem Bang) s českou pistolí v ruce. Její označení je CZ P-07 Duty. V Marvelovské adaptaci to bylo vůbec poprvé. Jasným znakem u Marvelů je Stan Lee, který nesmí chybět v žádném snímku.

V závěrečném dílu první sezóny ho můžete vidět na fotografii v policejní uniformě.

 

Zdroj: