Čtvrteční Prostřeno u Marty: Hosty zarazily hokejové dresy místo záclon a o dezert si museli říct

Čtvrteční Prostřeno u Marty: Hosty zarazily hokejové dresy místo záclon a o dezert si museli říct
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marta žije na předměstí Zlína v malém bytě, kde obývá jednu místnost a kuchyň. Jak celou dobu tvrdila, nejí lepek, ale diváci ji podezírají, že se jen dělá zajímavou. Menu zvolila jednoduché a hosté nechali hodně jídla na talíři. Jídlo hodnotili podobně jako včera.

Marta pracuje jako servírka a tvrdí, že ve své malé kuchyňce už vařila i pro více lidí. V jejím vaření na první pohled vyniká její záliba v kořenění. Vše dochucuje hrozně moc a sype dohromady hodně druhů koření. Přes tolik dochucování ani nemůže být cítit chuť jednotlivých potravin, a tak je vlastně jedno, co podává.

Jako předkrm byly placičky s dipem. Byly připravené v troubě a každý dostal masovou a brokolicovou. Masová byla podle žen suchá a moc kořeněná, ale jedinému muži v sestavě chutnala.

Hovězí vývar si Marta uvařila předem, tedy dala ho vařit brzy ráno. To hostům nevadilo. Byl silný a v talíři bylo hodně masa i zeleniny. Jako přílohu udělala nudle ve stylu celestýnských nudlí. Tak šikovně zakomponovala do jídla úkol týdne a Ludmila byla přesvědčená, že ho neudělala.

Hostitelka ráda peče z masa rolády, ale pro dnešek zvolila menší verzi a udělala závitky z krkovice, které naplnila zase mletým masem. To trochu ztrácelo smysl. Navíc vše asi hodně ochutila, protože většina masa zůstal na talířích. Ludmile nechutnalo maso vůbec a ani kaše z uvařené kořenové zeleniny a batátů noc nezaujala.

Martin závitek z krkovice, zdroj: FTV Prima

Marta má docela štěstí, že je tento týden v soutěži poměrně nekonfliktní parta a nijak zvlášť si na kritiku nepotrpí. Nejčastěji se ozve Ludmila, ale občas má dokonce i pravdu. Ostatní ale pořád předhazují, že se nezapojuje do konverzace a předpokládají, že je před kamerou hodně kritizuje a hraje to na vítězství. Možná ale jen stará paní neví, co si s lidmi o generaci mladšími má povídat.

Marta se začala po hlavním jídle s hosty loučit a teprve po připomenutí si uvědomila, že musí podávat ještě dezert. Ten upekla z pudinkových prášků a červené řepy, ale byl suchý.

A když za hosty zaklaply dveře, šla Marta na pivo. Do úklidu se jí nechtělo.

A co na to diváci

Divácká parta zkritizovala vaření polévky předem, což není fér vůči ostatním soutěžícím, kteří vaří vše v přidělených třech hodinách. Kritizovali hodně koření v každém jídle. Stejně tak spekulovali, proč asi s Martou nežije její nedospělý syn, ale to samozřejmě k vaření vůbec nepatří. Dojem neudělaly ani dresy pověšené v oknech a zařízení domácnosti, které připomínalo spíše pokoj dospívajícího fanouška místního hokejového týmu. Hodně komentářů se točilo kolem bezlepkového vaření a někteří diváci měli dojem, že Marta lepek normálně konzumuje, jen se předvádí, že ne.

Hostitelka nepočítá s tím, že by vyhrála. Nejméně bodů dostala od Ludmily (6). Celkem si vyvařila 29 bodů.

 

Zdroje článku: