Čtvrteční Prostřeno: Renata dnes nezlobila. Jen kdyby tušila, že ji studentka Lucie zrovna dnes připravila o výhru

Čtvrteční Prostřeno: Renata dnes nezlobila. Jen kdyby tušila, že ji studentka Lucie zrovna dnes připravila o výhru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucie je příjemná mladá žena, která rozdává kolem sebe dobrou náladu. Studuje posledním rokem na fakultě kultury obor učitelství druhého stupně a středních škol a bude z ní učitelka tělocviku a zeměpisu. Pracuje jako recepční ve fitness centru a bydlí v podnájmu v Olomouci s dalšími studentkami.

Od partnera, který ji poskytl pro vaření brambory, dostala naprosto jasné instrukce. Má vyhrát, aby mohli investovat peníze do koupi lesa. Lucie má ovšem o výhře úplně jiné představu a nákup lesa moc šancí nemá. Ráda by jela na nějakou pořádnou dovolenou. Jako budoucí učitelka zeměpisu má určitě svou vysněnou zemi.

Lucie trochu zamotala svým hostům hlavu, když označila lososa jako domácího. Ale jak později přiznala, ve vaně ho neměla a domácí byl proto, že ho připravila doma. Opravdové domácí maso měla pro hlavní chod, protože rodiče mají stádo ovcí, takže připravila jehněčí. Doma mají i zelí a dýně, ale ty už se jí do kufru z domova nevešly, tak je musela koupit.

Z avokáda udělala guacamole. Jako první kuchařka z tohoto týdne avokádo běžně v kuchyni používá, a tak to pro ni nebyl žádný problém. Jako předkrm se podával domácí tatarák z uzeného lososa, což vlastně nebyl tatarák, ale losos byl dobře ochucený, chuť doplnil kopr a dámy si pochutnaly. Ani Renata neměla námitky, ale.... Samozřejmě že zrovna v její porci byla slupka z šalotky!

Uzený losos jako předkrm u Lucie, zdroj: FTV Prima

Polévka byla dýňová. Renata tedy měla na talíři kari polévku, ale snědla ji. Další chod byl označen jako ražniči, ale bylo to úplně něco jiného. Lucie naložila jehněčí plátky a potom je smotala a dovnitř dala uzený bůček. Pečené maso se ji ovšem velice povedlo a dámy se olizovaly až za ušima. Ocenily, že maso nemělo žádnou nežádoucí příchuť a vlastně ani nepoznaly, jaké maso to je.

Lucie šikovně zvolila hru a návštěvnice hádaly, jaký druh vína mají v kelímku. Nakonec to byla asi zatím nejlepší zábava za tento týden, a přitom stačilo tak málo. Lucie je ovšem velice zábavná hostitelka a přinesla do soutěže závan čerstvého vzduchu.

Číský dort už tak moc nenadchl, ale nálada vydržela celý večer. Samozřejmě Renata to snědla jen proto, aby neurazila. Se dvěma desítkami v hodnocení, od Ireny a Zuzany, si nakonec Lucka vyvařila 35 bodů a je jen krůček k výhře. Jen aby to přítel pochopil, že les nebude!

hlavní chod z jehněčího, zdroj: FTV Prima
Zdroje článku: