Clint Eastwood slaví devadesátku a stárnutí si užívá, do důchodu má prý daleko

Clint Eastwood slaví devadesátku a stárnutí si užívá, do důchodu má prý daleko
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po dekády lámal srdce na filmovém plátně i mimo ně. Má za sebou dvě manželství, nespočet aférek a stal se otcem osmi dětí. Herec a režisér Clint Eastwood neztrácí elán ani na prahu devadesátky, kterou oslaví v neděli 31. května.

Zatímco milostným dobrodružstvím už v jeho životě zřejmě odzvonilo, po pracovní stránce je Clint Eastwood stále aktivní. "Stárnutí může být zábavné, když ho přijímáte s klidem a užíváte si ho," uvedl pro britský list Mirror tvůrce, jehož proslavily hlavně westerny, ale také například čtyřmi Oscary ověnčený snímek Million Dollar Baby, který režíroval. 

Chystá se ve svých 90 letech do důchodu? Ale vůbec ne. "V tomhle starém psovi je ještě hodně života," směje se Clint Eastwood.

V mladších letech si přitom nikdy nemyslel, že by se mohl dožít vysokého věku. "Když jsem šel na procházku se svým devadesátiletým dědečkem, říkal jsem si, kdo chce proboha žít takhle dlouho?" Dnes už takovou myšlenku Eastwood považuje za vtip. 

Filmový "Drsný Harry" nepatří ke stárnoucím bručounům, kterým se stýská po starých dobrých časech, i když připouští, že něco bylo v minulosti lepší. "Narodil jsem se za hospodářské krize. Byla to zajímavá doba, kdy byl každý na dně finančně i psychicky. Děti tenkrát nepotřebovaly hračky, oceňovaly maličkosti... Ale přesto, ta doba nebyla pěkná," zavzpomínal Eastwood, který během života nasbíral za režii a produkci pět Oscarů.