Buďte první, kdo zná nejdetailnější podrobnosti k novému seriálu na Netflixu: Vikingové Valhalla (část první)

Buďte první, kdo zná nejdetailnější podrobnosti k novému seriálu na Netflixu: Vikingové Valhalla (část první)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Konečně přichází dlouho očekávaný seriál (25. 2.) Vikingové: Valhala, za kterým stojí opět Michael Hirst a Jeb Stuart. Historická sága pokrývá období více než 100 let po událostech seriálu Vikingové, který nadělil divákům hned 6 sérií.

Zatímco předchozí seriál se zaměřil na první setkání Vikingů s Anglií, teď se diváci dočkají střetu dvou kultur poté, co jedna už ovlivnila druhou.

V seriálu hrají roli historické postavy jako Freydís Eríksdóttir, Harald Sigurdson, King Canute a oblíbený severoamerický Viking Leif Eriksson. Nyní už to nebude sjednocení pod jednou vlajkou, která si zakládala na původu Vikingů jako národa, ale půjde o konkurenční zájmy, náboženství a cíle. Stejně jako předchozí projekt, kde prožívali své dobrodružství Ragnar, Lagertha, Rollo, Floki a další, i v tomto seriálu se tvůrci nevyhýbali inspiraci ve skutečné historii, ale na prvním místě bylo vytvoření dramatické podívané pro diváky. Těšit se můžeme nejen na akce, ale znovu půjde také o silná pouta mezi postavami na obrazovce.

Na začátku Valhally se setkáváme s Leifem Erikssonem (Sam Corlett) a jeho sestrou Freydis (Frida Gustavsson), jak přijíždějí do Norska poté, co opustili svůj domov v Grónsku. Přestože jsou všichni Vikingové, ti z Grónska jsou odlišní.

Po čase stráveném v Anglii mnozí z Vikingů, kteří konvertovali, předali náboženství svým dětem a teprve nedávno se vrátili do Norska, ale už silně poznamenaní křesťanstvím. Nevyhnutelně bude docházet k velkým střetům právě kvůli víře. Zatímco vikingské pohanské náboženství odměňuje nájezdy a krveprolití, křesťanství je tímto tématem mnohem méně nadšené. 

Navzdory náboženským sklonům, Leifa a Freydis se oba rychle spřátelí s Haraldem (Leo Suter), který se snaží vrátit do Anglie, aby se pomstil za masakr v den St. Brice, po kterém zůstal bez otce. 

Zdroj: