Bohemian Rhapsody (2018): Rami Malek roli Freddieho trénoval celý rok

Bohemian Rhapsody (2018): Rami Malek roli Freddieho trénoval celý rok
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Napodobit pohyby a mimiku slavného umělce obecně není jednoduché, v konkrétním případě Freddieho Mercuryho je to však v podstatě nemožné. Frontman skupiny Queen byl ve všech ohledech originál. Není proto divu, že nepříliš zkušený hollywoodský herec Rami Malek se nabídky na hlavní roli ve filmu Bohemian Rhapsody zalekl.

"Bylo to, jako když vám přiloží k hlavě pistoli," popsal své první pocity Malek. "Mohl jsem si vybrat - buď utéct, nebo bojovat." 

Produkce ještě ani nedostala povolení k natáčení a Malek už letěl do Londýna, aby se tu přihlásil na hodiny zpěvu, tance a klavíru. Dokolečka si pouštěl rozhovory s Freddiem Mercurym a záznamy z jeho koncertů. Najal si jazykového poradce a učil se napodobovat zpěvákův dialekt. A po celý rok si každý večer nasazoval falešný předkus, na který si prý zvykal velmi obtížně. 

"Freddie byl rockový bůh a na pódiu si dělal, co chtěl. Vůbec všechno v životě dělal po svém," uvedl Rami Malek, jemuž tvrdá dřina přinesla ovoce. Ačkoli se kritici v hodnocení Bohemian Rhapsody jako celku rozcházejí, Malkův výkon oceňují snad všichni.